Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Răspunsul universal la orice problemă

Vă propun un joc! Hai să facem AZI pe cineva să zâmbească, ce ziceți?!?

Am să împărtășesc cu voi o poveste îndrăgită în Tailanda. Cică era odată, un om al străzii care tot încerca să strângă niște merinde dar mereu îi dispăreau. Într-o zi îl prinde pe hoț, un șoricel, și-l întreabă: De ce furi de la mine? Sunt un om sărman. Poți să iei de la cei bogați; nu vor fi afectați deloc. Șoricelul i-a spus apoi că este destinul lui să nu aibă mai mult de 8 lucruri în posesie. Oricât ar implora pentru mai mult, oricât ar strânge, niciodată nu va avea. Sărmanul a fost șocat și a întrebat de ce ar fi acesta destinul lui. Nu știu, ar trebui să-l întrebi pe Buddha.

Așa că omul sărac pornește într-o călătorie ca să-l găsească pe Buddha. Și cum merge el, se face târziu și ajunge la casa unei familii înstărite. Îi roagă să îl adăpostească pentru o noapte, aceștia întrebându-l unde se ducea la ora aceea. Am o întrebare pentru Buddha și mâine plec la drum din nou. Familia îl roagă să pună o întrebare și pentru ei. Avem o fiică de 16 ani care nu poate vorbi. Ce trebuie să facem ca să o vindecăm? Omul sărac le mulțumește a doua zi pentru ospitalitate și pornește la drum. Continuându-și călătoria, trebuie să treacă mări și munți pentru a ajunge la Buddha. Urcând el pe un munte înalt întâlnește un vrăjitor. Acesta își folosește toiagul magic și îl traversează în zbor peste toți munții. Îl întreabă unde se duce iar apoi îl roagă să pună o întrebare și pentru el. Încerc să merg în Rai de peste o mie de ani. Conform învățăturilor mele ar trebui să o pot face acum. Îl poți întreba pe Buddha ce trebuie să fac ca să ajung în Rai? Tânărul sărman îi mulțumește pentru ajutor și pleacă mai departe. Merge ce merge și dă peste ultimul obstacol. Un râu imposibil de trecut. Din fericire, întâlnește o broască țestoasă gigantă care îl ajută să treacă. Desigur, îl întreabă ce caută și după ce află îl roagă să pună o întrebare și pentru el. De 500 de ani încerc să devin dragon. Conform învățăturilor mele ar fi trebuit să fiu dragon până acum. Ce trebuie să fac? Tânărul mulțumește pentru ajutor și promite, ca și celorlalți, că se va întoarce cu răspunsuri.

Când ajunge la templu, Buddha spune că le va răspunde tuturor, însă numai la 3 întrebări. Sărmanul este șocat, el are 4 întrebări! Așa că se gândește: broscuța încearcă de 500 de ani să devină dragon, vrăjitorul așteaptă de 1000 de ani să ajungă în Rai iar fetița urmează să trăiască toata viața fără să poată vorbi. Apoi se uită la el și își zice: eu sunt doar un cerșetor; mă pot întoarce acasă și să continui să cerșesc. Așa că deodată, comparând problemele lui cu ale celorlalți, ceea ce îl nemulțumea pe el pare acum… o prostie. Îi pare rău de fetiță, de vrăjitor și de broasca țestoasă, și decide să-i pună lui Buddha întrebările lor. Buddha răspunde: broasca țestoasă nu își părăsește niciodată carapacea; atât timp cât nu e dispusă să renunțe la confort nu va putea deveni dragon. Vrăjitorul, mereu ține toiagul cu el și niciodată nu îl pune jos. Acționează ca o ancoră ce îl ține legat de pământ. Atât timp cât nu renunță la el, nu va putea ajunge în Rai. Iar în privința fetei, va putea vorbi când își va întâlni sufletul pereche. Tânărul mulțumește și pleacă spre casă.

Se întâlnește cu țestoasa și îi spune că tot ce trebuie să facă e să-și dea jos carapacea. Făcând astfel de sub carapace scoate multe perle prețioase care se găsesc doar în cele mai adânci ape și i le oferă tânărului. Continuând drumul îl reîntâlnește pe vrăjitor și îi spune că trebuie doar să lase toiagul jos. Vraciul, i-l oferă tânărului și pornește spre Rai. Tânărul avea acum și bogăție și putere. Ajungând la casa oamenilor care i-au oferit adăpost, le spune că fetița lor va putea vorbi când își va întâlni sufletul pereche. În acel moment, fetița coboară pe scări și întreabă: acesta e băiatul care a venit și săptămâna trecută?

După cum știm, probabil cu toții, problemele vin la pachet cu alte probleme. Hai să aducem rezolvări în viața altora – cu un zâmbet, bonus – și vom primi și noi soluții.

XOXO, R.S. & KARMA

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.