Diverse Ea și El

Te-am sunat, pur și simplu, să-ți spun ” Te iubesc!”

Există melodii care ți se lipesc, pur și simplu, de suflet. Le asculți o dată, după care le mai asculți odată și încă o dată, și nu te poți sătura de ele. O să vă dăm un exemplu , iar dvs o să ne dați, în schimb,..dreptate! Iată : melodia lui Stevie Wonder ” I just called to say I love you”. Nu-i așa că, doar rostindu-i titlul, vă și vine s-o fredonați?
Melodia a prins viață în anul 1984 ( Doamne, erați născute pe atunci?) și a cucerit pe loc Statele Unite, Marea Britanie și multe alte țări. Ea a devenit, în scurt timp , tema muzicală principală a filmului ” Woman in red” a regizorului Gene Wilder. Subiectul filmului este unul simplu și frumos: un bărbat însurat întâlnește o femeie îmbrăcată în roșu, de care se îndrăgostește iremediabil și face încercări disperate de a fi remarcat de aceasta, concluzionând , în final, că adulterul nu este o chestiune chiar atât de simplă. Deși filmul este o comedie, melodia lui Stevie Wonder este atât de romantică și plină de sensibilitate, încât a cucerit inimile îndrăgostiților și a devenit rapid șlagăr, cocoțându-se rapid în fruntea topului american Billboard Hot 100, unde a staționat vreme de trei săptămâni.
” Te-am sunat pur și simplu să-ți spun „Te iubesc!” a mai atins o performanță: melodia îndrăgitului Stevie Wonder a devenit cântecul nr.1 în Marea Britanie, poziție pe care a ocupat-o timp de 6 săptămâni. Mai mult, lista premiilor a continuat cu „Globul de aur” și un premiu Oscar, pentru cea mai frumoasă coloană sonoră.

Pe repede-nainte, vă vom reaminti versurile melodiei, în traducere liberă, după care…vă invităm să o fredonați, alături de noi!

Azi nu sărbătorim Crăciunul
Și nici nu ne dăruim inimioare de ciocolată.
Nu e nici prima zi de primăvară
Și nici nu prea avem despre ce să cântăm,
Astăzi este cea mai obișnuită zi.
Nici ploi de aprilie,
Nici flori care înfloresc,
Nu e nici sâmbătă
Și nici vreo nuntă de iunie,
Dar ceea ce se petrece astăzi
Este ceva adevărat,
Care încape în două cuvinte,
Pe care trebuie să ți le spun.

Te-am sunat
Pur și simplu să-ți spun
„Te iubesc!”
Te-am sunat
Să-ți spun cât de mult însemni pentru mine
Te-am sunat să-ți spun „te iubesc!”
Și o spun din toată inima mea!

 

Publicitate