Bărbați de 10 Femei de 10

Rareș Borlea- Raoul: „O femeie obține nota zece mult mai repede decât un bărbat.”

„Dă-mi mâna ta/ Te vreau a mea/ Ascunde-ți lacrima/Zâmbește-mi iar și inima mea primește-o acum în dar.”A cerut mâna ei, dar a primit în schimb, inimile sutelor de românce pe care le-a fermecat cu vocea lui angelică și cu zâmbetul său seducător. Ardelean de origine, născut la Turda, Rareș Borlea sau Raoul așa cum este cunoscut publicului larg, a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din țara noastră. Încă din adolescență a fost atras de mirajul televiziunii, prezentând o emisiune la postul local, iar peste ani de zile a ajuns moderator la un post național. De la televiziune, la muzică nu a fost decât un pas. La imageînceput, o pasiune, cu timpul, profesia lui: muzica, un vis, care încet dar sigur, a prins aripi, făcându-l cunoscut peste tot în lume. Și ce e mai frumos decât atunci când muncești din pasiune, când îmbini utilul cu plăcutul? Primul albumul s-a intitulat pur și simplu „RAOUL”. „Dă-mi mâna ta” și „Lângă inima ta” sunt doar două dintre albumele care au urmat. Opt albume solo, plus colaborări cu nume importante ale muzicii românești, i-au adus lui Rareș faima și succesul de care se bucură astăzi. Cu o ambiție uriașă și dornic de-a fi cel mai bun a reușit ca prin piesele sale să ajungă la sufletele românilor de pretutindeni și să rămână acolo. Versurile lui de dragoste te cuceresc de la prima audiție și nu ai cum să nu te regăsești în ele. Nu este doar cântăreț, ci și compozitor și textier, majoritatea melodiilor pe care le cântă fiind compuse de el. Raoul este un patriot convins. Deși a străbătut lumea în lung și-n lat, nicăieri nu-i mai bine ca acasă. În ciuda succesului de care se bucură atât în țară, cât și în străinătate, artistul a rămas același om modest, un om care știe să se bucure din plin și să prețuiască fiecare clipă pe care viața i-o oferă. Un romantic incurabil, un bărbat sensibil, dar și puternic în același timp și un artist complex, Rareș Borlea primește din partea noastră trofeul de bărbat de 10.

 

Alina Anghel: De unde pasiunea pentru muzică? De mic ți-ai dorit să faci o carieră în muzică?
imageRaoul: La începuturile mele, acum 15 ani, pasiunea pentru muzică exista doar în stadiul de pasiune, de hobby foarte puternic, la modul că îmi plăcea foarte mult să cânt. Eu nu am crezut până în momentul debutului meu că voi avea succes suficient de mult sau suficient de tare încăt să continui. Deci, pasiunea mea de-a lungul celor 15 ani de când cânt s-a transformat în motivul pentru care trăiesc și din care trăiesc. Adică, pot să spun că sunt un artist care trăiește din ceea ce face, din muzica pe care o cântă sau pe care o compune.

 

A.A.: Cum au fost începuturile carierei tale? Povestește-ne puțin.
Raoul: – Aș putea spune că începutul meu nu a fost unul timid, chiar a fost unul plin de ambiție și de încredere pentru că acestea sunt atuu-rile cele mai importante. Dincolo de talent și muncă, eu cred că ai nevoie de puțin curaj și mai mult decât orice ai nevoie de noroc. Din punctul meu de vedere, norocul încununează toate celelalte ingrediente pentru ceea ce aș numi un început de carieră de succes câtuși de puțin.

 

A.A.: Dar, totuși de ce ai ales muzica?image
Raoul: – Eu nu am ales muzica. Muzica m-a ales.

 

A.A.: Când erai mic, dacă nu visai să devii cântăreț, ce voiai să te faci?
Raoul: –  Probabil în Relații Internaționale, Diplomație, ceva de genul ăsta. Avocat, judecător, dacă nu aș fi fost între timp cucerit de muzică.

 

A.A.: Ești și compozitor. Ce te inspiră în crearea pieselor?
Raoul.: Sunt compozitor și textier, sunt cantautor de fapt. 90% din ceea ce cânt sunt creațiile mele. Am lansat până acum 21de albume pe piață: opt personale, șase în colaborare cu Mirabela Dauer. Mirabela a cântat șase albume scrise de mine muzică și text și colaborări cu alți interpreții de muzică ușoară sau de muzică populară pornind de la Maria Dragomiroiu, Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Andra, Luminița Anghel,Veta Biriș Sava Negrean Brudașcu. Sunt foarte mulți artiști cu care am colaborat și cu care voi imagecolabora și în viitor. Am și un duet cu o mare vedetă din Balcani Neda Ukraden prima colaborare româno-sârbească, ca să spun așa, deși ea este din Croația. Aș putea să mă laud cu lucruri frumoase care mi s-au întâmplat și pe care le-am dăruit cu mare dragoste publicului de-a lungul acestor 15 ani de când am debutat. Eu cânt numai despre dragoste. Dragostea în forma ei pură, în toate formele pe care le poate lua. Muzica exprimă cred că cel mai frumos sentimentul iubirii. Atât cel în care ești fericit, cât și cel în care nu ești fericit. Muzica îmbracă cel mai frumos dragostea și dragostea îmbracă cel mai frumos muzica.

A.A.: Așa cum spuneai și mai devreme, majoritatea pieselor tale sunt despre iubire. Ce înseamnă pentru tine iubirea?

Raoul: – Pentru mine iubirea este muzica sufletului și sufletul fără muzică e ca o viață fără iubire.

A.A.: Ești unul dintre artiștii care sunt foarte discreți când vine vorba despre viața lor privată. Totuși, ce te atrage cel mai mult la o femeie?

Raoul: –  Sunt foarte discret în ceea ce privește viața privată. Viața privată este viața privată. Am prietenii mei, cei dragi care mă așteaptă acasă și aș vrea să țin departe de ochii lumii sau de ochii curioșilor imageamănunte care nu mă definesc pe mine ca om în viața publică. Aș vrea păstrez ceea ce mă face fericit acasă pentru acasă. Nu aș vrea să-i expun pe cei dragi lumii. Pe mine mă interesează să arăt lumii ceea ce pot să fac ca artist, dar ceea ce ține de viața mea privată și lucrurile care mă fac fericit acasă, aș vrea să le păstrez pentru mine, acasă. Cel mai mult la o femeie mă atrage inteligența, umorul. Pentru mine, o femeie sexy, nu este o femeie care are cele mai scumpe rujuri, parfumuri sau cele mai scumpe haine pe ea. Pentru mine, o femeie sexi este cea care știe să-și poarte bijuteriile și frumusețea cu care s-a născut. Adaugă la asta umorul și inteligența și este suficient ca să intre în grațiile mele ca bărbat. Asta înseamnă pentru mine o femeie frumoasă.

A.A.: Ești un bărbat romantic și din melodiile tale rezultă lucrul acesta. Îți aduci aminte, care este ultimul gest romantic pe care l-ai făcut?

Raoul: – Foarte adevărat. Mă laud cu această calitate. Cred că trebuie să-i mulțumesc divinității pentru că sunt așa fiindcă simt viața și imagefrumusețea lucrurilor prin prisma iubirii. Trăiesc viața mult mai intens iubind ceea ce am în jurul meu și iubindu-i pe cei care mă iubesc. Un gest romantic poate fi și o privire aruncată atunci când știi că nu te privește. Poate fi la fel de romantic. Nu-mi calculez gesturile romantice. E o stare care vine din interior, din suflet. Se întâmplă de cele mai multe ori fără să le calculezi și nu știu, cred că nu sunt romantic după un anume orar sau după un anume pattern. Sunt romantic fiindcă așa m-am născut și nu am anumite ore în care sunt romantic și anumite ore în care nu sunt.

 

A.A.: De ce îți este frică cel mai mult în viață?
Raoul: – Să-i pierd pe cei dragi.

A.A.: Cum e o zi din viața lui Rareș atunci când nu e pe scenă?

Raoul: – Nicio zi din viața mea nu este ca și cealaltă. Datorită acestei meserii și a faptului că îndrăgesc foarte mult să cunosc oameni și imagecălătoresc am perioade într-un an în care efectiv în fiecare zi sunt în altă parte, în alt oraș. De exemplu, acum, mă așteaptă un turneu în Europa. O să circul în aproape 16 țări într-o singură lună, în toată luna septembrie. Apoi, în luna octombrie plec în turneu în Statele Unite. Mă întorc acasă pentru înregistrări, plănuiesc să lansez două albume noi: unul de muzică populară (primul de muzică populară)) și încă unul de muzică ușoară. Iar, în ianuarie voi pleca din nou în Statele Unite și Canada și în Israel unde voi prezenta cel mai mare festival românesc din diaspora din Israel. Astea sunt lucrurile pe care aș vrea ca publicul larg să le cunoască și cu care mă mândresc.

 

A.A.: Călătorești foarte mult atât prin prisma meseriei cât și în concedii. Care este orașul sau țara ta preferată?
Raoul: Îmbin utilul cu plăcutul. Dacă trebuie să cânt în weekend la imageParis cu siguranță că o să merg de miercuri ca să mă bucur de câteva zile frumoase înainte de eveniment sau după. Am să fiu cât se poate de sincer cu tine și îți voi spune că țara mea preferată va rămâne întotdeauna România. Oriunnde aș pleca și oriunde aș fi întotdeauna, cu cel mai mare drag, mă întorc acasă la mine. Vizitând foarte multe țări, am fost în toată Europa, Canada și America, o să merg în foarte multe alte locuri pe care nu le-am vizitat, dar crede-mă, că îți spun cu mâna pe inimă, nicio țară nu e mai frumoasă ca România. Chiar dacă noi încă mai avem unele lacune, unele lipsuri, unele lucruri care necesită timp ca să fie aduse la normalitate, frumusețea țării, a naturii, a locurilor pe care le avem rămâne în topul preferințelor mele.

A.A.: Te consideri un om fericit? Cum definești fericirea?

image
Raoul: – Nu mă consider, sunt un om fericit. Fericirea este starea pe care o ai atunci când te trezești dimineața cu zâmbetul pe buze și te culci noaptea la fel știind că ești iubit, că sufletul tău este mulțumit cu lucrurile care ți se întâmplă în fiecare zi. Fericirea nu stă în bani, nu stă în lucruri, nu stă în ceva ce poți cumpăra. Ea stă în lucrurile simple pe care le întâlnești în fiecare zi și care îți fac viața frumoasă.

 

A.A.: Site-ul nostru se numește femeide10.ro, din punctul tău de vedere ce calități ar trebui să aibă o femeie ca să fie de 10?
imageRaoul: – Femeia din start are calitățiile. În raport cu bărbatul, clar că o femeie obține nota zece mult mai repede decât un bărbat pentru că ea este mult mai puternică. Femeia este întotdeauna mai inteligentă, mult mai tolerantă, mult mai iubitoare, mult mai înțelegătoare. Femeia este cea care e mamă și care dă viață și asta o face de nota 10. Prin simplu fapt că ea dă viață și poate fi mama unui copil, asta o face de nota zece. O face de nota zece și faptul că este frumoasă. O face de zece simplul fapt că este femeie.

A.A.: Am ajuns la finalul interviului și te rog să le transmiți un mesaj cititoarelor site-ului nostru, dar și faniilor tăi.

Raoul: – Le doresc tuturor să se iubească. Singurul lucru pe care nu-l ia și nu o să-l ia nimeni niciodată.