Ea și El

Rămâi prietenă cu Fostul? Psihologii te consideră psihopată!

Cu siguranță, multe dintre voi i-au auzit pe foștii lor parteneri, după o despărțire brutală, rostind fraza: “Hai să rămânem prieteni!”. Și ne-am întrebat : oare ce înseamnă asta? Oare putem vorbi de o prietenie adevărată, sau doar de ” a îngropa securea războiului”?
Dacă veți rămâne prietene cu Fostul, psihologii vă vor sune ceva care o să vă mire. Concluziile lor sunt de-a dreptul șocante. Într-o cercetare img_4987recentă, savanții de la Universitatea din Oakland au determinat o legătură directă între dorința omului de a enține vechile relații și anumite trăsături de caracter, cum ar fi narcisismul și psihopatia.
Altfel spus, cei care rămân prieteni cu foștii parteneri sunt fie narcisisti, fie psihopați!
Motivul? Astfel de oameni sunt guvernați de porniri sexuale. Ei vor să rămână prieteni cu “foștii” nu pentru că le-ar păsa cu adevărat de ei, ci pot că vor să-și păstreze influența asupra lor și să continue să-i manipuleze.
Narcisiștii, spre exemplu, se agață de fostele relații pentru că nu suportă ideea de a fi părăsiți sau de a fi pierdut ceva. Păstrându-și fostul partener în cercul de relații, ei au astfel senzația că au “câștigat” despărțirea.
img_4990

Și narcisiștii, și psihopații nu suportă gândul că fostul/fosta ar putea fi acum cu o altă persoană și nutresc convingerea că ar putea să revină la controlul total pe care-l aveau asupra foștilor parteneri. . În consecință, astfel de oameni păstrează relațiile cu Foștii, pentru a avea posibilitatea să-i manipuleze sau să-i controleze în continuare.
Din acest motiv, mulți psihologi recomandă să rupi orice fel de relație cu fostul, după despărțire. A rămane prieteni – nu este o idee fericită. Vă sigurăm că vă va fi mult mai bine fără ei, protejați-vă psihicul!

 

 

Sursa : soulpost.ru

Sirse foto: elexitoenvida.com, enigma-project.ru, bbcont.ru

Uscatoare rufe