Ea și El

Dacă respect nu e, nimic nu e!

V-ați întrebat vreodată care este cea mai importantă calitate într-o relație? Unii ar spune, sinceritatea. Alții – comunicarea. Dar psihologul John Kim, care a consiliat peste 1000 de cupluri consideră că fără respect, nicio relație nu poate supraviețui. Iar dacă ați trecut printr-o relație în care nu v-ați bucurat de prea mult respect, știți, cu siguranță despre ce vorbește. John Kim consideră că nu acordăm atenția cuvenită respectului. Dar fără el, nu putem construi încrederea. Iar fără încredere, nu avem nimic. Iată de ce, respectul este esențial în orice relație sănătoasă.

Respect- Incredere – Spațiu sigur- Relație sănătoasă.

Dar ce este respectul?

Pentru John Kim, respectul înseamnă că nimeni nu are putere sau autoritate asupra celuilalt. Înseamnă că nu trebuie să fim de acord cu cineva, doar pentru că îl iubim. Respect înseamnă să îi oferi spațiu celuilalt și să îi lași libertatea propriilor opinii și judecăți. Înseamnă să nu judeci, să nu controlezi, să nu obligi. Înseamnă să lași lucrurile să se întâmple și să se dezvolte.

Este foarte important să te întrebi dacă ai încredere în relația ta. Dacă nu ai, atunci lucrurile nu au cum să meargă bine. Și probabil respectul este cel care ți-a lipsit în toate relațiile tale. Nu da vina pe partener. La începutul relației a existat respect dar pe parcurs a dispărut.

Ce poți face acum?

Nu face compromisuri niciodată. Dacă partenerul tău nu te respectă, vei sacrifica tot ce ai tu mai bun pentru o iubire nesănătoasă. Dacă nu este vina ta, trebuie să îți pui întrebări serioase despre partenerul în care vrei să investești. Dacă accepți o relație fără respect, atunci accepți o relație fără viitor!

Sursa: thepowerofideas.ideapod.com

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate