Sănătate

Psihologii au descoperit legătura dintre singurătate și creșterea în greutate

Femeile singure au, de regulă, stilul de viață făcut “varză” și se hrănesc absolut anarhic.

Menirea femeii este grija față de aproapele său. Dacă alături de ea nu se află o persoană pe care s-o iubească, femeia este tentata să considere că nu are pentru cine să se străduiască. Devine indiferentă la felul cum arată și se închide în sine. Una din consecințe este și creșterea în greutate.

Psihologii au identificat 5 explicații de bază pentru acest fenomen. Însă pentru început trebuie să precizam că singurătatea nu este sinonimă cu absența partenerului de viață, ci un sentiment îndelungat al izolării și o absență a oricărui fel de comunicare.
Întrucât omul este un animal social, o astfel de stare de lucruri nu îi este favorabilă. In plus, ea este în măsură să conducă la un sentiment de insatisfacție. Femeile sunt mult mai înclinate spre stresul generat de singurătate, pentru ca unitatea de măsură a valorii feminine în societate este considerat a fi aspectul fizic.
Cand femeile ajung la concluzia că nu sunt atrăgătoare, stresul lor crește nebănuit și, pentru a scăpa de el, femeile aleg să se izoleze, să reducă la minim contactele externe și, practic, refuză să mai iasă din casă. Asta conduce la sedentarism și, prin urmare, la creșterea in greutate.
….Acasă totul e curat și ordonat, așa că prea multă treabă nu au, aceste femei singure. Serialele, da, ele sunt o alternativă, dar la un moment dat, te saturi și de ele. Și atunci când te plictisești și te apucă disperarea, ce variantă mai bună ai, decat să dai iama în frigider? Și iată cum apare supraalimentarea! Și, în asociere ce ea, fumatul și consumul băuturilor alcoolice.
Toate acestea vor duce, mai devreme sau mai târziu, la depresie și astfel cercul se închide. Pentru a scăpa de aceasta din urmă, femeile se îndreaptă din nou către frigider, circumferința șoldurilor crește, și, ca urmare, și nemulțumirea față de sine : “sunt atât de grasă și urâtă, si n-am nici voință!”. Și zău că nu-ți mai vine să ieși nici din casă.

Îngrăsarea și depresia conduc la o mulțime de alte efecte secundare nedorite. Creșterea tensiunii arteriale, bolile coronariene, slăbirea imunității, tulburarile de somn, problemele hormonale, îmbătrânirea timpurie etc – iată doar câteva dintre ele.
Concluzia este evidentă : singurătatea este cât se poate de nocivă pentru sănătate și pentru silueta. De aceea, chiar dacă viața ta de cuplu cunoaște un moment de pauză, nu te închide în tine, ci, dimpotrivă, petrece cât mai mult timp cu prietenii și cei apropiați. Chiar și a-ți cumpăra un caine este o idee bună, ca să ai cu cine să te plimbi. Te va ajuta și să te “aerisești”, dar îți va spori și șansele de a-ți găsi perechea.

Sursa : versiya.info