Am cumpărat din piață mai mult mărar. În ideea de a congela o parte din el. Insă vânzătoarea m-a învățat o altă metodă de a-l păstra proaspăt, câteva luni bune. Rețeta mi s-a părut a fi din cale afara de simplă, așa că v-o împărtășesc și vouă.
Se ia mărarul, se spală și se usucă bine. Se iau câteva borcănele, bine spălate și la fel de bine uscate. Taiem cozile de la mărar și introducem mărarul în borcane. Introducem borcanele în frigider. Și…asta e tot!
Acu’ , dacă tot m-am pornit, să vă spun câte ceva și despre beneficiile mărarului.
Așadar, mărarul crește pofta de mâncare, favorizează schimbul de nutrienți din organism și îmbunătațește tranzitul intestinal. Este deosebit de eficient și în combaterea insomniilor, a tensiunii arteriale,a gastritei, cistitei și altor afecțiuni are rinichilor, combate durerea de cap și favorizează activitatea cardiacă. Are un important efect diuretic și de drenaj biliar, este deosebit de eficient în diete dar și în procesul de lactație al mamelor care alăptează.
Fiertura de mărar este folosită pentru scăderea tensiunii arteriale, pentru relaxarea intestinului gros și pentru înlăturarea durerilor de cap.
Aceeași fiertură de mărar se recomandă și în cazul sughițului și al tusei puternice.
O puteți folosi și în sfopuri cosmetice, înlăturând roșeața din jurul ochilor.
Sursa: all-4-woman.ru
Comentează