Sănătate

Ceapa poate rezolva cel puțin 5 mari probleme de sănătate

Știm cu toții că usturoiul este antibioticul natural nr.1. Deși aflată oarecum în umbra acestuia, ceapa nu este însă cu nimic mai prejos.
Site-ul fithacker.ru identifică principalele motive pentru care trebuie să vă împrieteniți cu ceapa și să…petreceți cât mai mult timp împreună.

Ceapa este, se știe, unul din ingredientele principale ale tuturor salatelor. Dar nu este singura sa calitate. Specialiștii au ajuns cu toții la concluzia că unele probleme de sănătate pot fi rezolvate exclusiv cu ajutorul cepei. Dați fuga, așadar, la piață și aprovizionați-vă cu acest neprețuit dar al naturii!

Iată cel puțin 5 direcții în care ceapa se dovedește a fi leacul perfect:

1. Urechile infundate.

Scoateți miezul moale al căpățânii de ceapă și, cu ajutorul unei batiste curate, introduceți-o în cavitatea aflată la intrarea în ureche. Atenție sa nu pătrundeți prea adânc, căci vă treziți cu alte belele! Lăsați acolo ceapa peste noapte. Sucul provenit din aceasta va înmuia ceara din ureche, iar dimineața veți putea curăța cu ușurință urechile dvs.

2. Arsuri.image
Dacă obișnuiți să petreceți mult timp în bucătărie, cu siguranță că arsurile fac parte din viața dvs. Tăiați ceapa pe jumătate, apoi așezați jumatatea pe arsură, cu partea tăiată în jos. Aceasta va duce la diminuarea pe loc a durerii.

3. Mușcăturile de albine sau viespi
Aceste mușcături pot fi extrem de periculoase, iar uneori pot avea chiar un final tragic, mai ales dacă sunteți alergică. Primul lucru pe care-l aveți de făcut este să nu intrați în panică. Apoi trebuie să scoateți acul insectei, singur sau cu ajutorul cuiva. Nu apăsați pe locul mușcăturii. Striviți o ceapă și puneți-o pe locul respectiv.

4. Temperatura ridicată
Există un astfel de leac băbesc : să pui bucăți mari de ceapă în șosete. Este un mijloc eficient de a te lupta cu temperaturile ridicate, atunci când ele te prind acasă, firește. O să vedeți, o să vă prindă bine acest sfat!

5. Detoxifierea
Am păstrat ce-i bun, la urmă! Mâncați cât mai multă ceapă crudă, pentru a elimina toxinele din corp. Este o modalitate simplă și eficientă de curățare a organismului dvs. Și nu vă costă mare lucru! Iar dacă vreți să eliminați mirosul neplăcut al cepei, care știm că le stresează pe femei, mestecați o fărâmă dintr-un baton de scorțișoară!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.