Sănătate

17 lucruri pe care nu ai voie să le faci înainte de culcare

Aveți probleme cu somnul? Numărați, în fiecare noapte, la culcare, câte 1385 de oi, până reușiți să adormiți? Este posibil ca , de vină pentru aceste probleme, să fie apucăturile nesănătoase pe care le aveți! Somnul bun și liniștitor se află într-o legătură directă cu ceea ce ați făcut în timpul zilei ( de la activități, la alimentație) dar mai ales de felul în care v-ați petrecut ultimele două ore dinainte de culcare.
Așadar, iată ce vi se interzice cu desăvârșire, înainte de somn:

1.Butonarea tabletei sau a smartphone-ului. Chiar și banalul privit la televizor vă poate afecta somnul. Dacă nu vă puteți totuși rupe de device-uri, țineți-le la maxim 40 cm de ochi și reduceți luminozitatea.

2.Anumite medicamente. Deseori, antidepresivele și analgezicele vă pot tulbura somnul. Somniferele trebuie luate în reprize, câteva săptămâni, în niciun caz permanent.

3.Corespondența cu prietenii. Un dialog nocturn pe Mess, cu prietenii, vă poate alunga somnul. Statisticile arată că 10% din oameni se trezesc în fiecare noapte de la semnalele sonore ale telefonului mobil. Dacă aveți prieteni noctambuli, mai bine lăsați mobilul, peste noapte, intr-o altă încăpere.


4. Ceaiul sau cafeaua. O ceașcă de cafea conține în medie 80-120 mg de cofeină, ceea ce poate să ne tulbure decisiv somnul! La fel și ceaiul, fie el negru, verde sau alb!

5. Ciocolata. Mai cu seamă cea neagră, cu un mare conținut de cacao. Pe lângă cofeină, ea conține și teobromina, care accelerează pulsul, creând insomnii.

6. Activitatea intensă. Ea trebuie să înceteze cu 30 min înaintea somnului, când trebuie să vă oferiți răgazul de a vă relaxa.

7. Verificarea poștei electronice. În special mailurile legate de serviciu au darul de a vă neliniști, ceea ce nu este de dorit, la culcare, creându-vă probleme inutile.

8. Alimentele condimentat și grase. Nu uitați, în plus, cele două ore dinaintea somnului, în care nu mai aveți voie să mâncați! Dacă totusi aveți probleme cu adormitul, din cauza foamei, un pumn de cereale integrale și un pahar de kefir sau lapte vor rezolva problema.
9. Alcoolul? E un mit de dărâmat, faptul că un pahar de vin la culcare ne ajută să dormim mai adânc! Pe lângă faptul că vă veți trezi amețită, vinul are și un caracter diuretic, deci vă veți petrece noaptea mergând la toaletă!


10. Fumatul. Nicotina este un stimulent al insomniei!

11. Apa băută în exces. Oricât de sănătoasă n-ar fi, NU inainte de culcare! Retențiile de lichid, plus drumurile nocturne la toaletă…

12. Antrenamentele intensive. Suprasolicitarea musculară înainte de culcare vă va fragmenta somnul.

13.Încălzirea locuinței? Este bine știut că se doarme mult mai bine în încăperi răcoroase. Temperatura optimă pentru somn este de 16 grade.

14. Să luați cu voi în pat animalele de companie. Odată pentru că sunt agitate și vă deranjeaza, apoi pentru ca blana lor reprezintă un important alergen.

15. Dușul făcut la culcare. Dușul este legat de momentul dimineții. Făcut seara, el poate transmite creierului semnale false : Gata! E timpul de trezire!

 

16. Certurile nocturne. Cortizolul crește, la fel și alți hormoni ai stresului, care nu fac decât să ne tulbure somnul. În plus, multe persoane continuă să se certe și în mintea lor, după ce s-au culcat, așa ca somnul e compromis!

17. Schimbarea activităților de rutină. Păstrarea ritualurilor dinaintea somnului este foarte importantă : spălatul pe dinți, pregatirea hainelor pentru a doua zi etc – nu fac decât să transmită semnale creierului : e timpul de culcare!

Sursa : elle.ru

surse foto: higepeegel.ee, depositphotos, smokingirl.org, nablustv.net

Uscatoare rufe