Bazându-se pe datele statistice, oamenii de știință americani au stabilit o serie de conexiuni între obiceiurile pe care le avem și frecvența îmbolnăvirilor de cancer. Se pare că cele mai nevinovate obiceiuri pot deveni motive de declanșare a celei mai îngrozitoare boli a secolului, nicidecum doar fumatul si consumul de alcool, cum se considera până mai deunăzi.
Hrana fierbinte
Hrana și băuturile fierbinți reprezintă un pericol potențial pentru oameni. Așadar, cei care obișnuiesc să bea ceaiuri sau cafea din cale-afară de fierbinți, sau să mănânce mâncare fierbinte, riscă să dezvolte un cancer digestiv sau al cavitătii bucale. Medicii insistă ca temperatura hranei și a băuturilor pe care le consumăm să nu depășească 60 de grade Celsius.
Cafeaua
Cercetătorii din Asociația americană de cercetări oncologice au ajuns la concluzia că fiecare ceașcă de cafea crește riscul îmbolnăvirii de cancer. Motivul ar fi faptul că, în timpul prăjirii boabelor de cafea, rezultă un cancerogen, care nu se elimină, ci se acumuleaza în organism, devenind un generator de cancer. Dacă ești dependentă de cafea, treci pe cafeaua cu un nivel mediu de prăjire, pentru a diminua riscul de mai sus.
Consumul de carne
Cei care consumă zilnic carne roșie au un risc al mortalității cauzate de cancer cu 43% mai mare decât ceilalți. Cea mai periculoasă este carnea procesată. Nitratul de sodiu crește de 4 ori riscul îmbolnăvirii cu cancer digestiv.
Somnul insuficient
Nerespectarea regimului de somn și munca în timpul nopții duce la dereglări hormonale, in speță la diminuarea producției de melatonină – hormonul somnului, care are o importanță colosală pentru organism. Oncologii leagă insuficiența de melatonină cu dezvoltarea afecțiunilor oncologice, în special cancerul la sân.
Sursa : kolobok.ua
Comentează