Bărbați de 10 Declarație de dragoste Femei de 10

Declarație de dragoste

(parodie)
LAURA CODRUȚA KÖVESI

În numele legii, vă fac cunoscut faptul că vă iubesc. Așa cum îmi declar periodic averea, îmi declar și dragostea. Vă iubesc de multă vreme, dar mi-a luat timp să fac verificările necesare.

Întâi, după o scurtă investigație, am aflat că nu aveți cazier, că sunteți virgin din punct de vedere penal. Apoi, o echipă trimisă de mine v-a percheziționat casa. N-a găsit nimic compromițător. O mare importanță a avut, în sfârșit, percheziția corporală căreia i-ați fost supus de curând, ordonată tot de mine. Am cerut un raport amănunțit și mi-am dat seama că totul, la dv., e pe măsura așteptărilor mele.

Mă simt singură, am nevoie de dv. Bărbații pe care îi cunosc sunt oameni importanți, dar nu sunt bărbați. Mă împing în față în lupta cu corupția, iar ei se ascund după mine. Nici cei arestați din dispoziția mea nu sunt curajoși. Dau vina unii pe alții, cum fac copiii certați de mama lor. Un psihanalist a spus cândva, la un talk-show, că îmi place să îi văd în cătușe fiindcă am înclinații sado-masochiste. Nu am. Cătușele sunt, din punctul meu de vedere, niște brățări, cu care îi împodobesc pe bărbații noștri politici ținând seama de componenta feminină a personalității lor. N-ați văzut că unii plâng ca niște muieri și se dau cu mir înainte de a fi arestați?

Unde să găsesc un bărbat pe care să-l pot iubi? Nici la serviciile secrete nu mai există acum vreunul. Exact când îmi pierdusem orice speranță, ați apărut dv. în viața mea. Dv., da, sunteți bărbat. Dumnezeu m-a pedepsit să vă iubesc, cu executare.

Visez ca, în afară de DNA-ul binecunoscut, să mai creem unul, secret: Dragostea Noastră Atotbiruitoare. Am putea fi fericiți împreună. Ne-am putea petrece viața în cabane supravegheate de SPP, citind împreună, la gura sobei, dosare de urmărire penală. Ne-am putea săruta în locuri aglomerate, pentru a fi surprinși în flagrant delict. Am putea organiza descinderi nocturne în dormitoarele unor prieteni, când ei nu sunt acasă.

Nu spuneți „nu”! O declarație de acest fel ar fi folosită împotriva dv. Mai bine nu spuneți nimic și acceptați dragostea mea înflăcărată! Dacă aveți vreo ezitare, vă ajut eu: vă trimit polițiști bine făcuți, cu cagule pe cap, ca să vă ajute să vă decideți.