Sănătate

Când începe sexul să devină nociv? Verdictul specialiștilor

 

De câteva decenii bune încoace, oamenii de stiință din domeniul medicinei au încercat să determine măsura în care viața sexuală ne influențează starea de sănătate și cât de frecvente trebuie să fie raporturile sexuale, pentru a ne îmbunătăți starea de spirit. Potrivit informațiilor replyua.net, specialiștii au reușit să răspundă celei mai frecvente dintre întrebările legate de sex. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că frecvența optimă a raporturilor sexuale în cuplu nu trebuie să depășească unul pe săptămână.

Experții în psihologie ai Universității Toronto-Mississauga din Canadaimage insistă pe ideea că unui adult îi este suficient un raport sexual pe săptămână. Potrivit spuselor lor, sexul regulat nu aduce niciun fel de beneficiu cuplului : datorită obișnuinței și rutinei care se instalează, chiar și celor mai pasionali parteneri le pot dispărea plăcerea și dorința. Amy Muise, unul din autorii studiului, a publicat o lucrare în care se demonstrează științific că sexul frecvent blochează părți însemnate din creier, care răspund de senzațiile de fericire și bucurie.

În vederea experimentului au fost folosiți peste 30.000 de americani, cu vârste pornind de la 18 ani. Ei au fost urmăriți pe o durată de peste image40 de ani. Cercetătorii le-au studiat atât viața, în general, pe baza unor anchete medicale, cât și obiceiurile sexuale. A rezultat că mult mai fericiți erau aceia care făceau sex o singură dată în 7-10 zile. Cei care, în tinerețe, exagerează cu sexul, ajung, ca adulți, să nu mai fie fericiți. La astfel de oameni s-au observat foarte frecvent simptome de stres cronic și depresie.
Așa că…iată, dragele noastre doamne, aveți un motiv în plus, cât se poate de științific pe deasupra, pentru a vă refuza partenerii prea insistenți!

Surse foto: modern-woman.md, from-ua.com, izzhizni.ru