Sănătate

Ce se întâmplă dacă masați acest punct?

Există numeroase tehnici de masaj pentru relaxare. Cele mai multe sunt bune, nu doar pentru sănătate dar creează și o stare de bine. Din păcate, însă, necesită spațiu, bani și ajutorul unui specialist. Din fericire, BrightSide.me a descoperit o metodă simplă care va avea un efect benefic asupra organismului, evitând costurile pe care le implică masajul obișnuit.

Cu siguranță, v-ați masat, instinctiv,  măcar o dată, zona dintre sprâncene. Nici de această dată, instinctul nu v-a înșelat!

Masând această zonă vă îmbunătățiți concentrarea, reduceți tensiunea, scăpați de durerile de cap iar ochii se relaxează (în special dacă ați petrecut mai multe ore în fața calculatorului). Practicanții medicinii chineze susțin că masând acest punct individul își sporește intuiția.

Ce trebuie să faceți?

Apăsați, ușor, zona dintre sprâncene și mișcați degetul 3 cm, pe verticală. Apăsați acest punct timp de 45-60 secunde. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Experții spun că prin acest procedeu se activează, la nivelul creierului, o zonă care ajută la reducerea tensiunii nervoase. De asemenea, imbunătățește aspectul pielii, în special din jurul ochilor și al gurii, favorizând procesul de regenerare.
Așadar, dacă vă ia pe nepregătite durerea de cap sau ochii vă sunt obosiți, acum știți ce aveți de făcut!

Foto credit: Volhah/Shutterstock

Uscatoare rufe