Copii și tineri

Cele 5 lucruri pe care trebuie să le știe fiica mea, pentru ca niciun bărbat să nu o facă să sufere atunci când va fi mare ( mesajul unei cititoare) 

 

Am suferit trauma unui viol. De “ acea zi fatidica a trecut multă vreme. Acum sunt o femeie împlinită, am o căsnicie fericită, am o fiica de 5 ani. Desigur, nu se află încă la vârsta la care aș putea discuta cu ea despre viol, …de fapt nici nu știu dacă voi avea vreodată puterea să o fac. Adevărul este că niciodată noi , mamele, nu vom reuși să ne ferim copiii de lucrurile neplăcute din viață, oricât de mult nu ne-am dori acest lucru.

Dar stă în puterea mea să o învăț câteva lucruri care s-o ajute în viață, s-o ferească de necazuri și s-o învețe să se prețuiască. 

1. «NU!» — înseamnă întotdeauna NU, indiferent de circumstanțe.  

Nu contează că îi placi. Nu conteaza că el consideră că îi ești datoare pentru ceva. Nu contează dacă lui i s-a părut că i-ai făcut un avans. “NU!” -ul tău trebuie să însemne pentru el NU!  Dacă îl rogi să nu te atingă, să nu te sune, NU însemnă NU și gata! Fără comentarii! 

2. Găsește-ți un anturaj pozitiv! 

Cand în anturajul în care te afli, există o presiune sexuală, atunci anturajul nu este în regulă. Intr-o asemenea atmosferă tu nu te vei putea relaxa niciodată, nu te vei putea simți în siguranță. Nu rămâne niciodată si gură într-o companie necunoscută. Încearcă să ai mereu alături de tine un om în care ai încredere, care te va proteja. Înconjoară-te de oameni buni, de oameni de caracter. 

3. Îmi poți povesti absolut orice

Nimic nu mă va face să te iubesc mai puțin, sau să nu te mai iubesc. Chiar dacă greșești flagrant sau faci ceva ce mă va supăra tare rău, trebuie să-mi povestești despre asta, iar eu voi continua să te iubesc. Chiar dacă ți se spune să nu-i povestești mamei despre asta, tu să-mi povestești! 

4. Trupul tău este o biserică.

Este absolut normal să te îmbraci sexy și să-ți pui trupul in valoare. Chiar dacă , prin absurd, vei dori să ieși pe stradă în pielea goală, nimeni nu are voie să te violeze. Corpul tău este sfânt și ești singura persoană care poate decide ce să faci cu el. 

5. Promisiunile nu au nicio valoare

Nu-i permite niciunui bărbat să-ți spună : “Mi-ai promis că te culci cu mine!” Sau ceva de genul ăsta. Promisiunile pot fi schimbatr, dacă celălalt nu merită să le îndeplinești. 

Sursa : soulpost.ru