Ea și El

Oare este important ca soțul și soția să doarmă împreună?

Există un stereotip: soțul și soția trebuie să împartă același pat. Ajută asta la menținerea unei relații sănătoase? Și da, și nu. Desigur că lucrurile variază de la caz la caz.
Pe de o parte, răspunsul e : DA, acest lucru va contribui la întărirea legăturii dintre cei doi. Este foarte plăcut și incitant să-l simți alături pe cel pe care-l iubești, să-l poți atinge și îmbrățișa. Acest lucru vă apropie. Este benefic, de asemenea, pentru relația voastră, să adormiți și să vă treziți îmbrățișați, să vă sărutați partenerul, la culcare și trezire, să pălăvrăgiți în toiul nopții, despre te miri ce. Dar toate astea funcționează în primii ani de căsnicie, după care devine desuet, plus că mai apar și probleme în cuplu, etc.

Dar există și o altă latură. Nu întotdeauna să dormi împreună cu cineva este confortabil. Mai ales împărțind aceeași plapumă. Fiecare, conștient sau nu, încearcă să-și tragă plapuma către el, descoperindu-l pe celălalt. În plus, unul din cei doi poate să obișnuiască să se foiască, poate chiar să-l lovească pe celălalt, în timpul somnului. Ca să nu mai vorbim că poate emite și niște sunete supărătoare. Nu mai insistăm, dezvoltând subiectul sforăitului!

Există situații în care simți nevoia să te relaxezi, după un schimb de noapte, după o zi extrem de stresantă sau mai sunt situații în care unul din cei doi vine acasă foarte târziu sau trebuie să se trezească cu noaptea-n cap a doua zi. Iar celalalt nu trebuie deranjat. In astfel de cazuri, dormitul împreună devine un chin, generează dureri de cap și o stare de spirit proastă toată ziua. Ceea ce influențează extrem de negativ relația în cuplu. Nu vă mirați dacă scandalurile conjugale se întețesc, după o noapte în care partenerul v-a deranjat somnul.

Multe cupluri au găsit soluția: au decis să doarmă în paturi separate, ba chiar și în încăperi separate, dacă locuința o permite. Atunci plapuma devine numai a ta, noaptea ta va fi liniștită, fără înghionteli, fără sforăit, fără treziri repetate în timpul nopții. Dacă scopul tău primordial este să ai un somn liniștit și adânc, atunci aceasta este , fără îndoială, metoda cea mai bună. Relația în cuplu se va ameliora, având în vedere că factorul pertubator a dispărut. Chiar și viața sexuală va fi influențată favorabil: căci va începe să vi se facă dor unul de celălalt. Iar relații sexuale puteți întreține și până să vă “splitați” pe cele două paturi/încăperi.
Și uite-așa, dimineața amândoi vă veți trezi relaxați și odihniți, bucuroși de “revedere” și vă veți servi fericiți cafeaua împreună.

Sursa : garmoniazhizni.com

surse foto:  bolshoivopros.ru, liveinternet.ru, wday.ru