Frumusețe

13 sfaturi pentru frumusețe, ieșite demult din actualitate

Vrei un ten frumos? Bea cât mai multă apă!
Nu, nu-ținva fi deloc mai rău, dacă vei bea cât mai multă apă. Numai că ultimele cercetări au demonstrat ca nu există nicio legătură între starea pielii tale și cantitatea de apa pe care o bei. Distanța între aceasta și celulele epidermei este mult prea mare!

A te culca machiată este o crimă!
Este o alta bazaconie! Dacă ați folosi machiaj de scenă, poate. Însă dacă, dupa o petrecere, ai venit obosită moartă și ai adormit, nemaiavând puteri să te demachiezi, nu vei păți absolut nimic!

Pentru ca părul să fie frumos, trebuie să-l piepteni mai des
Hm! Poate dacă ai părul perfect drept. Părul ondulat sau creț nu va face decât să se deterioreze de la atâta pieptănat. În plus, îl mai si electrizăm. Piaptănă-l dimineata, odată și bine, și cu asta basta!

Machiajul se recomandă a fi aplicat cu ajutorul pensulelor
Acest mit este alimentat de faptul că pensulele sunt folosite, de regula, de make-up artiștii profesioniști. Dar noi uitam că scopul lor este să facă fața perfectă pentru filmare sau fotografiere. In viața de zi cu zi este mult mai indicat să întinzi fondul de ten cu ajutorul degetelor : și stratul va fi mai fin, și acoperirea va fi mai uniformă.

Coafura va rezista numai pe un par proaspăt spălat
Cu riscul de a ne acuza că suntem “murdărici”, o să va dezamăgim, spunându-vă că împletiturile, cozile și cocurile reușesc mult mai bine daca părul este la a doua zi după spălare. Bineînțeles că nu recomandăm ca părul să fie gras și slinos : asta e deja prea mult!

Părul trebuie spălat cu șampon
Greșeala constă în cuvântul “trebuie”. El trebuie înlocuit cu “poate fi” . Pentru că părul poate fi curățat impecabil si fără șampon daca îl spălăm, pur și simplu, cu apă caldă, cu balsam sau, și mai bine , dac îl clătim cu oțet de mere.

Părul trebuie spălat în fiecare zi
Maximum – o dată de două zile. In realitate, se naște un cerc vicios : cu cât îl spălăm mai des, cu atât mai repede ni se îngrașă părul, și cu atat mai des simțim nevoia să-l spălăm. Da, e-adevărat, e foarte greu să reziști tentației de a spăla părul zilnic, dar dacă vei rezista, bunăoară, să nu-ți speli părul cu șampon timp de o săptămână, vei fi mirată să constați că parul tău se va murdari mult mai greu.

Pentru ca părul vostru să fie cât mai sănătos, el trebuie tuns la fiecare 3 luni. Niciun hair-stilist nu a confirmat această declarație. Părul trebuie tuns din trei motive : pentru că se despică vârfurile, pentru că părul a crescut prea mare sau pentru că tunsoarea și-a pierdut forma inițială. Nici vorbă, așadar, de vreo “tunsoare tămăduitoare”!

Tenul gras nu suportă cremele grase
Deși specialiștii se tot chinuiesc să demonstreze că grăsimile curăță, înmoaie și reduc iritarea pielii, mitul continuă să reziste. Așadar, folosește cremele care-ți plac, fără nicio restricție.  

Nu e bine să storci coșurile de pe față
E-adevărat, dacă ai mâinile murdare, chiar nu e bine. Dar dacă te-ai spălat pe mâini, ai stros puroiul și ai uns apoi cu un dezinfectant, probla se va rezolva mult mai repede decât pe cale naturală.

Fiecare din noi trebuie să-și identifice propria cremă antirid
A te răsfăța, pe tema asta, e și bine și corect, dar în mod real, în luota ta cu primele riduri, te va ajuta orice fel de cremă pe bază de retinol.

Anticearcănul trebuiensă fie cu un ton mai deschis decât tenul
Nicidecum! Anticearăcul trebuie să aibă aceeași tonalitate cu pielea ta. Numai atunci el va fi insesizabil.

Numai pițipoancele merg la sală machiate
Asta cred pițipoancele că așa le judecă cei din jur! Dacă te simți confortabil să tragi de fiare cu rimelul la ochi si rujată – n-ai decât! Totuși o recomandare : fondul de ten este bine totuși să-l îndepărtați.

Sursa : lifehacker.ru