banner marshal garden
Ea și El Pe canapea

Oamenii nu mai au timp de iubire

cuplu telefon

Iubirea are întotdeauna timp. Oamenii nu mai au timp de iubire. Sau de iubit. Iubim acum telefoanele. Ne cufundam nevrotic in virtual și uităm să trăim in real. Ne ascundem dupa selfie-uri și ne pasăm checkin-uri prin varii locuri scăldate in gălăgia simțurilor. Ne hrănim in viteza iar mai apoi ne mâncam intre noi. Precum niste canibali perfecți ce au uitat cum e să mai iubești.

Ne îndrăgostim de fiare vechi ca mai apoi să le conducem in primul pom de pe autostrada nebuniei personale. Ne îmbătăm cu vinuri scumpe si preferăm companii ieftine. Schimbăm măști nevrotice precum un film difuzat, mereu, in reluare, dar cu alți protagoniști nefericiți. Ne punem in pat impreună și adormim singuri. Visele noastre au uitat de multă vreme să se mai intersecteze.

Acum visăm la cai verzi pe pereți, mânjind cearșaful nostru cu gânduri necurate și pătate de aerul slab al ființei. Ne trezim cu dureri de cap ca mai apoi să ne drogam cu aceleasi țigări fumate in doi. Pansate de o pastilă amărâta de algocalmin ce așteaptă într-un colț de mobilă învechită de pașii anilor. Uităm să culegem zâmbete și să le dăm mai departe. Uităm să fim fericiți, in goana după fericire. Acum e o goana după aur. Unii și-ar construi castele numai ca alții să poată locui in ele.

Oamenii nu mai au timp de iubire. Iubirea nu e o cursă de 100 de metri. Iubirea e o cursă infinită. Linia de sosire e trasată simbolic și trebuie trecută, impreună. Oamenii nu mai au răbdare. Totul e acum o grabă dementă și o fugă obositoare dupa himere.
Suntem hipnotizați și atrași in cercuri parșive și infinite. Obosim mult prea repede. Încă inainte de a incepe. Ne-am transformat lent in asasini ai simțurilor. Împușcăm cu premeditare inimi iar apoi urcăm in minte.

Iubirea are întotdeauna timp. Oamenii nu mai au timp pentru iubire. Oamenii nu mai au timp… pentru ei!

Mă numesc Alexandru Chermeleu. Sunt psiholog, autor, blogger si visător. Puțin din toate! Daca vrei să fii printre primii cititori ce pot intra in posesia primului meu roman, Desculță printre pietre reci, înscrie-te pe linkul de mai jos și așteaptă mesajul meu.

Click aici: https://stylishedbooks.ro/desculta-printre-pietre-reci-vol-1

Femei de 10 pe Facebook