Ea și El

10 motive ca să nu fii prietenă cu Fostul

Unele duduițe se laudă cu faptul că au păstrat o relație prietenească, amiabilă, cu foștii lor parteneri. Oare este vorba , cu adevărat, de o prietenie, sau, de fapt, se mint pe ele însele? Căci psihologii susțin că, de cele mai multe ori, e mai bine și chiar recomandabil să rupi orice relație cu cei ce ți-au fost alături. Firește, lucrurile se schimbă puțin, atunci când ai copii. De dragul lor, comunicarea este obligatorie. Dar comunicare nu înseamnă în niciun caz prietenie.

In majoritatea cazurilor, Fostul trebuie evitat ( și când spunem „fostul”, nu ne referim numai la soț, ci și la cei ce ți-au fost iubiți sau chiar logodnici). Iată motivele pentru care este recomandabil sa păstrezi distanța :

a)Nu-i vei putea „da drumul” . Dacă îi vei permite fostului tău partener să rămână în viața ta, garantat ți-o vei complica. O comunicare permanentă și o relație apropiată te vor împiedica să uiți totul, să dai pagina și să începi o nouă poveste de iubire. Cât timp Fostul se află la o distanță egală cu o mână întinsă, această prietenie nu-ți va aduce nimic bun. Trebuie să înveți să pui punct.

b)Îl vei compara în permanență cu noul tău partener ( în cazul în care acesta „va avea loc” să apară!) . Ca să nu strici noua ta relație, niciodată să nu-l compari pe noul venit cu cel de care tocmai te-ai despărțit.

c) Vei uita curând de comportamentul său mizerabil și va începe să-ți fie dor de el. Având o relație permanentă cu el, ca prieten de data asta, vei ajunge să uiți mizeriile pe care ți le-a făcut, cât timp a fost perechea ta. Ți se va părea din nou simpatic și drăguț și te va tenta să reînozi relația. Nu te lăsa prostită! Ciorba reîncălzită nu va avea niciodată același gust!
Totul s-ar putea termina cu lacrimi și scandal. În final, va ieși că ești vinovată. Este posibil chiar să-ți încolțească ideea că ati putea forma din nou o pereche. Îi vei propune să vă reuniți, el este posibil să te refuze și uite-așa, vei avea inima frântă. Ai oare nevoie de astfel de probleme?

d) Nici ție nu ți-ar fi plăcut ca partenerul tău să rămână prieten cu Fosta lui . Puține sunt cele care se bucură că barbatul lor este în relații bune cu fosta soție sau iubită. Va fi destul de dificil să-ți ții în frâu gelozia. De aceea, nu este foarte cinstit să le ceri altora ceea ce tu însăți n-ai putea să faci. E mult mai simplu sa lași trecutul în urmă si , vei vedea, cât de curând vei fi implicată într-o nouă relație.

e)O astfel de prietenie nu va fi niciodată adevărată. Chiar dacă, înainte de a fi impreună, ati mai fost prieteni cândva, acest gen de prietenie nu va mai fi valabil niciodată. Vei fi distrusă atunci când el se va îndrăgosti de o alta. Imaginează-ți numai, cum ar fi ca Ex-ul să te roage să-l ajuți să aleagă verighetele pentru noua lui căsnicie? Nu sună deloc bine, nu-i așa?

f)Relația cu fostul partener se transformă mereu într-o tragedie. De ce să-ți consumi cei mai frumoși ani, amintindu-ți lucrurile triste din trecutul tău, regretând și vărsând lacrimi? Folosește-ți energiile în direcția noilor relații, a calătoriilor, a hobby-urilor personale.

g)Prietenele tale ( cele adevărate) se vor bucura sincer că ai pus punct. Ele au fost martore la framântările tale, cele de la momentul despărțirii. Ele ți-au fost alături, în timp ce erai prăbusită din cauza divorțului sau a despărțirii și te-au ajutat să treci peste asta. Cum ar reacționa, oare, dacă le vei anunța că te împaci cu Fostul? Oare vor mai avea energie să te ajute să depășești o nouă ruptură?

h)Ai și așa destui prieteni! Înainte de a-i propune să rămâneți prieteni, reamintește-ți de toți ceilalți prieteni ai tăi. De cei pe care, poate, i-ai neglijat, pe nedrept. Cei, cu care n-ai mai apucat să te vezi de luni întregi. Cei, cărora nu ai apucat să le răspunzi pe Facebook. Vei vedea că nu reușești să le faci față nici acestora! Și atunci…de ce ai mai avea nevoie de un prieten în plus?

h)Despărțirea voastră nu a fost o simplă greșeală. Deja nu mai are nicio importanța cine este vinovat : tu, el sau amândoi. Totul e deja trecut. Dar definiția prietenului adevărat presupune că acesta nu te minte, nu te trădează și nu te face să suferi. Ești sigură că el va respecta aceste criterii?..

Sursa : womanhappiness.ru

Surse foto: darimne.ru, frendi.ru, altervision.org,