Ea și El

Oamenii de ştiinţă au descoperit cheia relaţiilor fericite!

Shutterstock

Ca orice lucru bun, puternic şi de durată în viaţă, relaţiile de iubire presupun muncă şi efort, în mod constant, de ambele părţi. În realitate însă, lucrurile nu sunt aşa de complicate cum par la prima vedere.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că sunt doar două trăsături care determină succesul unei relaţii. Aceste calităţi pe care ar trebui să le adoptăm cu toţii în viaţa noastră sunt bunătatea şi generozitatea.

După zeci de ani de studiu, pe mii de cupluri, psihologii John şi Julie Gottman au descoperit că bunătatea ţine cuplul sudat. Această calitate este factorul cel mai important pentru succesul unei căsnicii.

Cel mai greu moment pentru a da dovadă de bunătate este atunci când aveţi o divergenţă cu partenerul. Dar tocmai acesta este momentul cheie când trebuie să fiţi buni. Dacă vă lasaţi pradă supărării şi agresiunii puteţi provoca relaţiei un rău ce nu mai poate fi reparat.

“Bunătatea nu înseamnă să nu ne exprimăm furia, dar ea ne arată cum alegem să ne exprimăm mânia. Puteţi să vă atacaţi partenerul sau îi puteţi explica de ce sunteţi rănită şi nervoasă, iar aceasta este calea ideală”, explică Julie Gottman.

Sursa: Business Insider
Foto: Shutterstock