Ea și El

De ce înșeală femeile?

De regulă, atunci când vine vorba de înșelat, aproape automat toată lumea se gândește la bărbații care înșeală. Oare de ce? Pentru că aceasta este particularitatea sexului tare. Barbații înșeală din curiozitate, iar mulți o consideră o competiție sportivă: cine a avut mai multe femei? Un alt motiv ar fi frumusețea feminină, care nu lasă rece niciun bărbat.

Dar oare de ce ajung femeile să-și înșele partenerii? Ce anume le împinge la trădare?
Psihologii site-ului stat-luchshe.ru au încercat să identifice motivele cuimage pricina. Ele sunt într-o mare măsură diferite de cele ale bărbaților. Aici nu poate fi vorba de o simplă curiozitate. Femeia este ea însăși o entitate plină de mister. Spre deosebire de bărbați, femeile au întotdeauna un motiv clar pentru care acționează. Chiar dacă, de multe ori le vei auzi spunând: „Nici eu nu știu de ce am făcut asta!”. Desigur, fiecare din noi suntem puși în situații în care acționăm din rațiuni afective, făra să cântărim prea mult lucrurile.

Așadar, care sunt motivele care le fac pe noi, femeile, să-i înșelăm pe partenerii noștri?

Unul din motivele de bază este lipsa fericirii din relația noastră. Mai simplu spus, femeia înșeală dacă a ajuns să se sature total de bărbatul ei. Dacă acesta a devenit într-atât de plictisitor și lipsit de romantism, încât nu o mai atrage deloc prezența lui. Femeia nu înșeală Couple in bed, men sleeping and woman lying disappointedinstantaneu. Aici intră în joc caracterul ei, moralitatea. Există unele femei care spun pe față care este nemulțumirea lor, căutând apoi soluții pentru rezolvarea problemei. Altele se vor limita la a face aluzii la cât de nefericite sunt. În continuare nu există decât doua variante: fie bărbatul cade pe gânduri, trage concluzii și încearcă să îndrepte lucrurile, fie adulterul este la orizont. Și, fie că femeia, înșelând, își va rezolva nemulțumirile din viața ei, fie ea își va părăsi cu totul bărbatul – daca nu există nimic care s-o rețină -, fie va continua să ducă o viață dublă, alături de un alt bărbat, dacă de primul nu se poate despărți, să zicem, din cauza copiilor. Dar există și femei care nu-și vor înșela niciodată soții, oricât de rău le-ar fi. Cinste lor.

image

Un alt motiv ar fi măritișul timpuriu. Aici n-ar fi prea multe de spus,
totul este foarte clar. Te-ai căsătorit devreme, apoi ți-ai dat seama
destul de repede că de fapt asta nu e dragoste adevărată. Sau că, pur și simplu, nu ești încă pregătită pentru viața de familie, dar ți-e frică să pui problema divorțului. Îndrăgosteala a fost, e-adevărat, mare, la început, dar se știe, ea trece foarte repede. Cum la fel de repede poate să și reapară. Te-ai îndrăgostit de alt bărbat și… ai ajuns să ți-l înșeli pe al tău.

Cel de-al treilea motiv: o viață sexuală monotonă. Da, există și această posibilitate: ai lângă tine un bărbat priceput la toate, plin de viață, blând și liniștit, un tată excelent pentru copiii tăi, ceea ce femeile, de imageregulă apreciază foarte mult. Dar toate aceste calități pălesc (nu dispar, ci doar se atenuează) dacă femeia nu primește satisfacție sexuală de la relația cu soțul său. Natura nu ai cum s-o înșeli. A avea mulțumire sexuală este una din acele necesități vitale cu care ne-a înzestrat mama natură. Și greșit spun cei care susțin că aceasta este o necesitate doar în cazul bărbaților. Femeia este și ea om, își dorește la fel de tare să aibă o viața sexuală perfectă. Așa că unele ajung să-și dedice viața unui bărbat, dar să se culce cu altul.

Mai există o cauză destul de frecventă în zilele noastre, pentru care imagesoțiile își înșeală soții: de dragul carierei. Imaginați-vă o situație de genul: mergeți pe stradă și deodată o vedeți la o terasă pe soția voastră, bând o cafea cu un bărbat necunoscut, cu care poartă un dialog vesel. La întrebarea ” Cine e ăsta? Ce se întâmplă?” ea va răspunde: „Da, am avut o întalnire nevinovată cu șeful meu, discutam chestiuni legate de serviciu”. Da, da… are dreptate. Acum le discută, iar joi după-amiază, când ești plecat în delegatie, le va pune în aplicare.

Și vă mai spunem un motiv, pe care-l întâlnim atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor: curiozitatea. Această curiozitate îi cam chinuie și pe unii și pe alții. Dacă o femeie a avut toată viața un singur partener sexual, mai devreme sau mai târziu ea își va pune obligatoriu întrebarea: „Dar oare cum o fi cu alt bărbat? Oare o să mă simt altfel?” Căutarea unor astfel de senzații noi, de multe ori face să te ia valul.

couple problemUltimul motiv invocat de psihologi este modul de viață. Un mod de viață dezordonat și lipsit de moralitate se întâlnește mult mai rar în cazul femeilor decât al bărbaților. Dar totuși se întâlnește și la ele. Nu poți spune neapărat despre o femeie că își înșeală soțul, dacă are o relație scurtă cu un alt barbat, apoi îl abandonează și trece la altul și tot așa. Unele dintre aceste femei pur și simplu au făcut o alegere greșită în viață, iar acum încearcă să repare lucrurile și își caută partenerul perfect.
Dar toate acestea probabil că le cunoașteți foarte bine și voi. Sau…poate încă nu?

 

Surse foto: news.de, psichov.net, sympaty.net, artofcare.ru, liveinternet.ru, kp.ru