Bombănelile Marinei Editoriale

Printre oameni cu buze subțiri

Există, fără îndoială, oameni buni și oameni răi. Oameni născuți pentru a sădi bine și oameni care-și trag seva din relele pe care le fac. Așa-zișii “oameni cu buze subțiri”. Sincer, nu mă interesează cât de groase sunt buzele cuiva. Poa’ să nici nu aibă buze, suflet să aibă. Buzele nu folosesc decât eventual pentru sărut. Însă și pentru a putea săruta, ai nevoie de suflet. Aici e problema noastră..
Ieri, Alina Amza, o foarte bună colegă și un jurnalist de excepție, îmi povestea despre unul din cazurile pe care le-a filmat, mai demult : o femeie din Constanța care, deși tânără fiind și fără bani prea mulți, își dedică viața salvării unor copii bătuți de soartă. Nu i-o cere nimeni. Sau poate i-o cere sufletul acela mare, care stă pitit într-un trup, înțeleg de la Alina, firav. Femeia înfiază copii zvârliți de propriile mame, speriate de maladiile cutremurătoare care le macină micuților trupul încă de la naștere. Femeia noastră îi alege din orfelinate și le dă o șansă la viață. Pe banii ei. Pe sufletul ei. Le însoțește ultimele frânturi din zbaterea lor pe acest pământ, grija ei nepământeană reușind uneori chiar să le prelungească viața cu câțiva ani.. Am pus-o pe Alina să-mi promită că ne va da și nouă cutremurătorul său reportaj ( premiat, de altfel), pentru a-l publica pe site. Avem nevoie de astfel de exemple.
Dacă am trăi într-o țară normală, despre astfel de cazuri am citi, poate, zilnic. Cu siguranță că ar fi și mult mai sănătos ( mă refer la sănătatea nației), decât să contabilizăm zilnic înșelăciuni, cataclisme, atacuri teroriste, fărădelegi, crime și violuri, dezastre rutiere, sinucideri și altele asemeni lor. Într-un mediu în care știi că se întâmplă lucruri frumoase parcă îți vine și ție să te simți bine și chiar să faci bine. Altminteri, tentația Răului este foarte mare și te trezești atras tu însuți în vâltoarea lui, făcându-i jocul.
Aș vrea să vă încep ziua cu o concluzie optimistă. Voi spune doar că oamenii buni există printre noi. Doar că nu-i observăm întotdeauna, pentru că suntem prea ocupați cu răutățile.

Uscatoare rufe