Femei de 10

O doză de curaj aveți?

Suntem oameni și ne-am născut sub semnul fricii. Unii mai mult, alții mai puțin. Aici balanța se înclină în funcție de doza de curaj purtată zilnic în sacoșa cu amintiri, poate e de 0,25, de 0,33 sau e chiar o sticlă de 1 litru (curaj/zi). De ce-n sacoșa cu amintiri? Păi e simplu. Cu fiecare experiență trăită umplem doza sau dimpotrivă, o mai golim puțin, că doar ultima dată când i-am cerut unei domnițe să iasă în oraș ne-a refuzat și a doua oară nu mai repetăm această greșeală. Hai, poate nu a doua oară, dar a zecea sigur. Nu e așa, domnilor?

Doamnelor și domnișoarelor, nici pe dumneavoastră nu v-am uitat. Vă mai amintiți ultima dată când nu v-a ieșit prăjitura lui preferată așa cum vă doreați? S-a ars puțin pe margini și s-a lipit de tavă? Cam așa se lipește și frica de noi, de la naștere. De la prima căzătură cu bicicleta, de la prima inimă frântă, de la primul eșec în carieră…și lista poate continua. Se lipește, se adună, se înmulțește și uite-o, draga de ea, cum crește. Ca aluatul pus la dospit crește.

Totuși, mai există și curaj. Curajul de a copia la examen atunci când ai fost dat afară și din restanță și din reexaminare și singura ta speranță este vocea colegului care îți dictează cu acuratețe rezolvarea în cască (nu încercați asta acasă!). Curajul de a te ridica în picioare și de a-ți susține punctul de vedere în fața a mii de oameni. Sau doar acela de a invita fata pe care o placi la un dans. Fie că e doza mică sau mare, tot curaj este.

Lupta e acerbă aici, în cotidian și în mințile noastre. Poate câștiga oricare dintre cele două adversare/alegeri (curajul sau frica). Și uite așa mă încearcă întrebări și nu-mi dau pace. Care dintre cele două câștigă? Voi de ce vă temeți? Vouă de ce vă e frică? Mie mi-e frică să-mi fie frică. Că de frică nu scapi așa cu una, cu două, de curaj însă scapi repede. Mai e și vorba aceea: „De ce ți-e frică nu scapi!” și eu cred că-i axiomă. Voi ce părere aveți?

Și tare mi-aș dori, în momentele mele de limitare, să merg la magazinul din colț și să întreb:

„ – O doză de curaj aveți?”

„ – Da. De care?”

„ – Cea mai mare!”

Sursa foto: Pinterest.com, newvision-psychic.com

Etichete
Uscatoare rufe