Femei de 10

4 săptămâni, 12 pași simpli și într-o lună veți fi de nerecunoscut

Bloggerița Svetlana Pokrevskaya a promis tuturor celor care nu aveau încredere în planul ei, că doar într-o lună, cine urmează acești pași va fi de nerecunoscut. Planul pentru fiecare săptămână conține câte trei tipuri de activități care trebuie incluse în viața voastră și păstrate pe parcursul întregii luni. Ideal ar fi să le continuați și după, dar decizia vă aparține!

Prima săptămână: Purifică-ți mintea și trupul 

femei2Începeți ziua devreme, undeva în jurul orei 6.00. Atunci veți găsi timp pentru voi, timp pe care nu îl veți mai regăsi pe parcursul zilei agitate. Va fi momentul vostru de liniște și pace, veți avea timp să vă gândiți la tot felul de lucruri, fără să vă distragă nimeni atenția, pentru că toți ceilalți dorm încă. Este momentul ideal pentru exercițiile fizice care vă vor pregăti să întâmpinați noua zi, plini de energie. Sentimentul de lene și reținerea de a vă da jos din pat devreme nu sunt semne ale oboselii. Arată că nu vreți să vă trăiți propria viață. De ce să vă grăbiți să vă dați jos din pat când este aceeași vreme deprimantă, același metrou, trafic, serviciu… Dar dacă, în locul acestei mentalități, vă gândiți, cum ați deschis ochii, că o altă zi minunată stă să înceapă? Dacă priviți lucrurile așa, nu mai este o problemă să vă treziți devreme. Este firesc! Dacă vă veți bucura de viață din plin, veți dori să săriți din pat dimineața.

Alimentație mai bună. Schimbările din viața voastră necesită o cantitate mare de energie. Cea mai mare parte o folosiți pentru funcționarea optimă a organismului, care are de luptat cu factori nocivi precum: tutun, alcool, grăsimi și alte alimente nesănătoase. Fiecare decide care este tipul de dietă care i se potrivește. Dar sunt câteva produse – alcool, chipsuri, băuturi cu zahăr, produse semipreparate, mâncarea tip fast food – care nu au ce căuta într-o dietă sănătoasă. De asemenea, reduceți porțiile de mâncare și nu mâncați înainte de culcare. Foarte important este să nu vă bombardați corpul cu toxine. Optați pentru alimente ușoare. Veți fi mai fericiți și veți avea parte de mai multă energie pentru noul stil de viață activ.

Sport. Am spus de nenumărate ori că menținerea corpului sănătos și în formă este esențial pentru sănătatea psihică. Pentru a trezi viața într-un corp obosit, trebuie, în primul rând, să puneți trupul în mișcare. Alegeți ce vă face plăcere, fie că este yoga, alergat sau dans. Mișcați-vă cât mai mult, în toate felurile posibile: dansați în fața oglinzii când vă pregătiți pentru muncă, renunțați la lift și folosiți scările, mergeți la o sală de sport.

Săptămâna 2: Puneți ordine în viața personală  

sifonierFaceți curățenie în spțiul personal. Scoateți totul afară! Este momentul să faceți ordine în fiecare colț al casei. Orice obiect, fie el cât de mic, nu doar că ocupă loc dar consumă și energie. Păstrați doar acele lucruri de care chiar aveți nevoie sau care vă aduc bucurie. Un alt lucru important: păstrați ursulețul de pluș pe care l-ați primit în dar, de Sfântul Valentin, de la iubitul vostru, dar de care v-ați despărțit? Nu aveți nevoie de asemenea aminitiri „fericite”! Scăpați de el, fără ezitare! După ce veți face asta, vă veți simți mult mai bine. Mai ales după ce ștergeți praful și spălați pe jos.

femei2Organizați-vă viața profesională; îndepliniți-vă obligațiile. Vă mai amintiți câți ani au trecut de când v-ați propus să învățați spaniola? Și cât timp a trecut de când v-ați propus să vă vizitați bunicii? Și câte promisiuni făcute de Anul Nou au rămas doar pe listă? Trebuie să vă amintiți toate promisiunile pe care vi le-ați făcut, vouă și celor din jur, și să vedeți cum vă veți achita de ele. Aveți două posibilități: fie vă îndepliniți promisiunile, fie le veți trece mereu de pe lista veche pe cea nouă. Dacă aveți de gând să vă vizitați bunicii, atunci, mergeți mâine în vizită. Faceți ce trebuie făcut pentru a evita sentimentele de vinovăție și dezamăgirea față de propria persoană.

Ordonați-vă viața socială. Puneți punct relațiilor care vă trag înapoi sau care vă deprimă. Renunțați să mai vorbiți cu persoanele care au o atitudine negativă, care sunt arogante și cu care nu aveți nimic îm comun. Învățați să vă îndepărtați și să spuneți Nu. Permiteți-vă să fiți nerecunoscători, fără maniere, acționați nebun, fiți neplăcuți – dacă asta vă face să vă simțiți liberi. Singurele excepții trebuie să fie părinții voștrii.

Săptămâna 3: Planuri, obiective și visuri 

Foto: dailyhealthycare.comNotați-le pe o hârtie și lucrați la îndeplinirea planurile voastre. Tocmai ați îndeplinit sarcinile de pe lista de săptămâna trecută. Cum vă simțiți? Sunteți fericiți și entuziaști? Dacă răspunsul este Nu, atunci este momentul să vă schimbați prioritățile. Aduceți-vă aminte de ceea ce vă place, de faptul că nu trebuie să vă dedicați tot timpul serviciului ci că la fel de important este să vă preocupați și de organizarea timpului liber: să vă relaxați, să vă întâlniți cu prietenii, și, ceea ce uităm cei mai mulți dintre noi, să găsiți timp pentru voi înșivă.

Notați cele mai irealizabile visuri pe care le aveți. Este unul din lucrurile mele preferate. Fac acest exercițiu foarte des și merg cu gândul până la cele mai ridicole dorințe. Faceți o listă cu lucrurile pe care vi le doriți deși știți că sunt irealizabile și că este imposibil să se adeverească vreodată. Nu luați în seamă vocea rațiunii. Ce ați face dacă ați avea timp, bani, contacte și talent?

Faceți în fiecare seară, planul pentru ziua de mâine. Nu contează că este scurt sau doar o formă primară. Este obligatoriu să îl faceți seara. Chiar dacă a doua zi nu vă mai amintiți mare lucru, veți fi mai productivi. A fost demonstrat. Mai mult, nu uitați să aruncați o privire asupra planului și întrebați-vă încotro vă îndreptați? Mergeți în direcția dorită?

Săptămâna 4: Lărgește-ți orizonturile
femeieÎncercați să trăiți altfel. Chiar și lucrurile mici pot avea efect. Schimbați traseul spre serviciu. Opriți-vă la o cafenea unde nu ați mai fost niciodată sau într-un magazin scump. Încercați un sport nou. Faceți ceva ce nu ați mai făcut niciodată. Și în fiecare zi, când sunteți foarte prinși, adresați-vă următoarea întrebare: cum aș putea face diferit acest lucru? Trebuie să ieșiți din rutină și să încercați lucruri noi.

Ieșiți din zona de comfort. Desigur, dacă ați parcurs toți pașii de mai sus, deja ați făcut acest lucru. Dar trebuie să mergeți mai departe și să vă înfruntați temerile. Vă este frică de înălțimi? Mergeți și faceți cățărări. Vă este teamă de șef? Mergeți la el și propuneți-i un proiect nou. Dacă vă intimidează persoanele noi, mergeți la o petrecere unde nu cunoașteți pe nimeni. Avem de învățat din astfel de situații.

Luați o pauză. Ieșiți din casă, închideți wi-fi-ul și petreceți timp singuri. Veți avea un feedback corect. Cum a fost această lună? Ce schimbări au apărut în viața voastră? Cum veți continua de acum înainte?

Dacă veți continua în acest fel, zi de zi, veți începe să simțiți armonie și putere, veți vedea lumina de la capătul tunelului. Poate părea pretențios, dar este cât se poate de adevărat!

Autor: Svetlana Pokrevskaya
Foto: dailyhealthycare.com