Ea și El

Niciodată să nu accepți relații în care te simți singură!

 

Acesta este avertismentul transmis de psihologii celebrului site soulpost.ru , iar motivația o dau tot ei.

Atunci când vine vorba de relații fericite, una din explicații este și aceea că ajungi să te simți ca făcând parte dintr-un “ceva”. De fapt, dintr-o “echipă”: ai întotdeauna, alături de tine, pe cineva care te va susține, în orice împrejurare. Și, să recunoaștem, acest lucru îți dă o stare extraordinară! 

Însă atunci când ceva nu merge – iar acest lucru este, din păcate,  inevitabil – te poți simți singură chiar si dacă ești într- o relație. Poate că sună absurd și usor egoist, mai ales dacă ne gândim la oamenii singuri. Dar – crezi sau nu – a te simți singură într-o relație este, din păcate, un fenomen foarte des întâlnit, în jurul nostru. 

Nu trebuie neapărat să fii singură, pentru a te simți singură. De fapt, “singurătatea în doi” poate fi mult mai dureroasă, decât singurătatea de una singură. 

  Și atunci apare fireasca întrebare : ce este mai bine : să rămâi captivă in relații în care te simți tare amărâtă, sau să fii singură și să ai libertatea de a petrece timpul cu tine însăți? 

Când ești singură, încă mai ai speranța că îți vei intâlni sufletul-pereche și, în plus, te poți concentra pe relația cu cei dragi : copii, părinți, prieteni. Dacă însă ești prinsă intr-o relație nepotrivită, sentimentul singurătății este un semn cert că între voi nu există nimic sau că ceea ce a fost, a trecut. 

 Dacă, în ultima vreme, ești victima unei apăsătoare senzații de singurătate, deși ai alături de tine un partener, înseamnă că este timpul să aveți amândoi o discuție serioasă.  

Este posibil ca , în urma ei, să survină despărțirea. Sau poate nu. Totul depinde de circumstanțe și de cât de mult sunteți dispuși fiecare să investiți în acest “proiect”. Însă în ambele cazuri aveți datoria să comunicați unul cu celălalt și să faceți tot ceea ce se poate, pentru a vă salva relația. Nu așteptați ca această salvare să vină de la sine!