Ea și El

Cele 5 „câteodată” care te împiedică să fii fericită. Le-a identificat Paulo Coelho

Sad woman in the room

 

Cine n-a auzit de Paulo Coelho? Scriitorul brazilian a fost tradus în 67 de limbi ale pământului, iar cărțile sale au fost publicate în peste 150 de țări ale lumii!
Ne place să-l cităm, atunci când vorbim despre lucrurile grave din viața noastră, pentru că înțelepciunea lui Coelho ne ajută de multe ori să ne punem ordine în gânduri și să ne găsim calea, atunci cand ne-am rătăcit busola…
Și pentru că, de multe ori, pwntru a fi fericiți, trebuie să ne schimbăm viziunea supra vieții, Paulo Coelho a evidențiat câteva sfaturi esențiale pentru acest lucru. Toate pornesc de la un cuvant, devenit leitmotiv : CÂTEODATĂ…

1. Câteodată, trebuie să o iei la fugă, pentru a vedea cine se ia după tine
Cel mai important pentru un om este să fie sigur este iubit și apreciat de cineva. Asta ne motivează să acționăm pentru a ne realiza visurile. Mulți am fost doborâți de greutățile vieții, iar dacă ne-am ridicat, trebuie să le fim recunoscători și celor care ne-au fost alături și ne-au susținut.

2. Câteodată trebuie să vorbești în șoaptă, pentru a vedea cine te ascultă cu adevărat
De multe ori, cei din jur ne folosesc pentru un interes financiar, din egoism sau chiar și numai din plictiseală. Poate și noi i-am folosit pe alții în acelelași scopuri.
Trebuie să învățăm să fim sinceri unii cu alții și să renunțăm la strategii de manipulare. Față de persoanele dragi, spre exemplul, trebuie sa ne deschidem sufletul. Alături de ele, nu ne este frică să părem prostuți sau fragili…

3. Câteodată trebuie să faci un pas înapoi, pentru a vedea cine-ți rămâne alături
În viața noastră există un singur personaj principal : noi. Nu au voie alte peroane să ne influențeze și să ne controleze.
Riscând și încercând ceva nou, ne vom da seama cine este cu adevărat alături de noi. Oamenii pentru care suntem importanți, nu ne vor judeca niciodată, ci îți vor da sfaturi în momentele delicate.

4. Câteodată, numai după ce vei greși intenționat, vei vedea cine îți este alături
În perioadele dificile ale vieții, vei vedea, nu toți îți rămân alături. Unii vor rămâne în trecut. Iar cei care îți vor rămâne alături, te vor și susține, te vor și încuraja sa mergi mai departe. Rămâi alături de acest gen de persoane. Ele te fac să fii mai puternic!

5. Câteodată trebuie să renunți la persoana iubită, ca să vezi dacă se va întoarce la tine
Dacă omul pe care-l iubești ține la tine, el nu va folosi nicio “libertate” acordata, pentru a te părăsi. Cu toții știm că nu vom renunța niciodată la un om, dacă îl iubim, de aceea nu trebuie să disperi, dacă iubitul tău te părăsește. Însemnă că și-a dorit acest lucru. Dacă ați fi rămas împreună, ați fi fost amândoi nefericiți.

Sursa : cluber.com.ua
Sursa foto : freepik.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.