Ea și El

Cum ne eliberăm de povara trecutului?

Fiecare dintre noi cară cu el/ea bagaje din relaţiile anterioare, care pot afecta tot ceea ce facem. Problema nu este bagajul în sine, ci cum ne defineşte acest trecut. Dacă el are un rol important în viaţa noastră, atunci avem datoria, faţă de noi să ne eliberăm de trecut. “Lasă-l în urmă!”, se spune. Din păcate însă, este mult mai greu decât sună. Să renunţăm şi să uităm ceva ce am purtat cu noi o perioadă, nu este ceva ce se întâmplă peste noapte. Dar este posibil.

Vă dezvăluim câteva moduri în care puteţi începe detaşarea de trecut.

Fii dispusă să te eliberezi emoţional.

Poţi folosi experienţa trăită drept scut pentru viitoarele experienţe, pentru dezvoltarea personală, îţi poţi permite să ai anumite sentimente şi să le foloseşti pentru a te ajuta să mergi mai departe. Orice acţiune motivată de fantomele trecutului nu îţi este de nici un ajutor. Oricât de greu îţi este trebuie să îţi repeţi că detaşarea de trecut este ceea ce trebuie să faci.

Jurnal

scrisoareIa un caiet şi începe să îţi notezi gândurile, credinţele, faptele care îţi afectează starea. Fii sinceră şi scrie tot ceea ce îţi trece prin cap. Creează-ţi un spaţiu liber, fără judecăţi de valoare, care îţi permite să fii tu, eliberată de orice constrângeri şi prejudecăţi. Pe măsură ce scrii, vei descoperi calea pentru a începe schimbarea.

Provoacă povestea

Atunci când scrii, o faci din punctul tău de vedere. Dacă povestea nu are un impact pozitiv asupra ta, atunci trebuie să o provoci. Pentru a depăşi momentul ar putea fi de ajutor să priveşti situaţia din afară, din altă perspectivă. Te va ajuta să depăşeşti emoţiile copleşitoare pe care le ai şi să reduci impactul pe care îl au asupra ta.

Caută părţile bune

prietenPoate relaţia te-a făcut mai puternică, te-a învăţat să apreciezi lucrurile mărunte. Te vei simţi mai bine în momentul în care nu te vei mai concentra pe lucrurile rele şi îţi vei muta atenţia asupra lucrurilor frumoase, oricât de mici ar fi.

Tratează-i pe ceilalţi cu bunătate

Este uşor să fii amabil cu oamenii buni, dar încearcă să îi tratezi pe toţi cu blândeţe, chiar şi pe cei care nu merită. Când nu vei mai permite experienţelor negative din trecut să îţi determine viitorul, poţi începe vindecarea.

Proiectează-ţi propria viziune despre fericire.

femei2Când ai început să te detaşezi de trecut este important să ştii ce îţi aduce fericirea. Cum te comporţi cu ceilalţi? Cum te simţi când eşti singură? Cum faci să iei decizii fără influenţa trecutului?

În momentul în care vei avea o imagine clară despre viaţă, independentă de trecut, este mai uşor să faci alegeri legate de viitor.

Clădeşte-ţi aşteptări

După dobândirea unei minime independenţe faţă de trecut, este momentul să vă proiectaţi primele aşteptări, mai mult sau mai puţin realiste.

Sursa: powerofpositivity.com