banner marshal garden
Ea și El

Complimente post-izolare : “Ești frumoasă, chiar dacă ești grasă!”

 

Ok, de acord, o nouă relație poate fi ceva minunat, dar la fel de bine, poate fi și îngrozitor! Ea poate să te facă să începi să te vezi într-o lumină negativă. Și , mai rău, vei începe să te îndoiesti tu însăți dacă esti suficient de bună pentru bărbatul pe care-l iubești. 

   Personal, nu sunt întotdeauna sigură pe mine, mai ales din punct de vedere fizic. Și lucrez de mult la acest lucru. Însă acum , perioada de inactivitate, perioada de lâncezit pe acasă, mi-a cam dat peste cap formele și așa ușor rubensiene. Și am mai făcut și imprundența de a posta pe Facebook câteva fotografii “din izolare”. Și iată efectul : un bărbat pe care tocmai îl cunoscusem pe un site matrimonial,  mi-a scris ceva…greu de digerat : ““Ești frumoasă, chiar dacă ești grasă!”

WTF!…Ce naiba să însemne asta?!? Nu putea să spună, pur și simplu, “Ești frumoasă!”?!? De ce a trebuit să adauge și “ținand cont că ești grasă”?!? Poate să-mi explice cineva?…

   Da, ok, de acord, nu sunt o silfidă, dar fac eforturi. Însă, la naiba, ce treabă are fiecare cât de plat ți-e abdomenul și dacă ai gușă sau nu?!? Oamenii sunt atrași de lucruri diferite, fiecare are așteptările lui, la fel și eu. Însă dacă tu, ca bărbat, consideri că sunt suficient de atrăgătoare, pentru a mă “accesa” pe un site de “Matrimoniale”, atunci de ce a trebuit să faci această adăugire tembelă?!?.

 Eu, personal, nu m-am considerat niciodată grasă și nu vreau să ofensez pe nimeni. Am senzația că, indiferent de felul în care arată, în realitate, femeilor li se spune în permanență ba că sunt prea grase, ba că sunt prea slabe. 

În ceea ce mă privește, am ales să mă bucur de viață. . Mănânc carbohidrați și beau bere. Merg la sală. Dacă mă îngraș, dau vina pe probleme de sănătate și pe eventuale medicamente pe care le iau. Însă m-am săturat să mă justific! Sunt mulțumită de mine? Da, din punct de vedere al caracterului. Din punct de vedere fizic, nu. Dar există, oare, cineva întru totul mulțumit de felul cum arată?

Însă trupul meu este al meu și numai al meu. Și nu el mă definește, ca om. Nu-mi definește modul de a gândi, felul meu de a fi, veselia care mă caracterizează. Nu el îmi conturează caracterul și nu el îmi dicteaza drumul în viață. Pofra mea de a trăi nu este în raport de măsura de la blugi. Oare voi deveni mai interesantă, dacă mai dau jos 5 kg?!? Mă îndoiesc. Oare voi deveni mai fericită? Posibil…

Dacă acționez asupra fizicului meu, o fac numai PENTRU MINE! Nu pentru bărbați, nu pentru a-mi face prieteni noi. O fac pentru a-mi asigura un confort fizic și psihic. Dacă, prin ricoșeu mi se îmbunătățesc și alte aspecte ale vieții  atunci e bine. Însă motivația mea principală este să mă transform în bine, de dragul meu. 

Relațiile sunt  o temă complicată și fără să ne mai gândim și la siluetă. Mărturisesc că și eu mă gândesc , in permanență : “Și dacă n-o să mă placă?” “Și dacă o să-i placă mai mult prietenele mele?” “Și dacă o sa considere ca sunt mult prea grasă?”

 Încerc să fiu mult mai sigură pe mine. Încerc…

Este evident faptul că nu m-am dus la întâlnire cu acel bărbat. Este posibil ca el să nici nu fi vrut, de fapt, să mă supere. Dar nu vreau să fiu alături de cineva, care mă va face să mă întreb mereu oare ce gândește el despre mine și dacă sunt suficient de bună pentru el. 

Concluzii: 

A avea incredere în tine nu e un lucru ușor.

Încearcă să nu te lași afectată de vorbele celor din jur

Bea bere

Mănâncă pizza

Găsește echilibrul

Relațiile sunt o loterie

Mărimea nu contează

Sursa : soulpost.ru 

Femei de 10 pe Facebook