Amintiri din valiza LAMONZA

Amintiri din …valiza LAMONZA! Episodul 25 : Roșia culoare londoneză

M-a întrebat, zilele trecute, un reporter de la radio, care este culoarea mea preferată. Am răspuns, fără să stau pe gânduri: ROȘU! …și brusc, mi-am dat seama …de ce îmi place atât de mult Londra! 

…unde dai și unde crapă! – veți spune. Ei, nu! Fug repede la valiza mea plină cu amintiri – draga de  LAMONZA, pe care deja o cunoașteți, și extrag din adancurile ei ( da, da, valiza mea e foarte încăpătoare, mai ales când e vorba de amintiri! ) câteva instantanee din Londra….

    

   Proverbiala vreme proastă londoneză, care transformă orașul într-o masă cenușie și apăsatoare și care face parte din toate referirile la capitala Marii Britanii, inclusiv din anecdotele abundente, are, iată, și ea leac! Din loc în loc, te ciocnești de pete roșii de culoare, care  înviorează cu succes atmosfera. Și ce combinație mai bună s-ar fi putut găsi, decât această “ roșu – cenușiu”, varianta perfectă, se pare,  pentru orice încercare de a asorta culorile lumii. De fapt, “roșul imperial” este nuanța care rimează cel mai bine cu imperiul britanic și poate și de aceea, edilii orașului au “investit”-o într-o mulțime ce elemente citadine.

Autobuzele purpurii cu două etaje sunt deja un brand național și populează nu numai străzile orașului, ci și magazinele de suveniruri, unde stau cuminți în rafturi, imprimate pe  magneți, insigne, tricouri, căni, prosoape, șosete și altele asemenea lor. Mărturisesc că, în pofida prețurilor piperate, mi-am îmbogătit și eu colecția de suveniruri cu câteva astfel de “elemente londoneze roșii ca focul”!


Urmeaza apoi binecunoscutele cabine telefonice, apoi cutiile poștale cu parfum de epocă, ba chiar și bancomatele prezentului au stat cuminți, să fie vopsite în roșu!

Nici cârciumile nu au stat departe de culoarea roșie. Patronii care au optat pentru astfel de fațade, și-au asigurat din start o vizibilitate perfectă pentru localurile lor!

Și, n-o să vă vină să credeți, dar, în ultima mea vizită la Londra, anul trecut, am imortalizat un cerșetor mioritic, care se “asortase” cu orașul, împachetându-se într-o stridentă pătură purpurie… 

Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/ 

Etichete

Publicitate