Ea și El Povestea mea

Dan V. Dumitriu a intrat în posesia celei mai emoționante scrisori de dragoste din toate timpurile. O publicăm mai jos! 

 

Scufundații din Deal                                                 11,  a saptea,  2020

Draga Maricico, 

Iti scriu astazi pe aceasta cale, pentru ca am un secret pe care vreau sa-l impartim in doua impreuna si care imi macina sufletul, egzact cum macina piatra de moara diverse cereale. Nu pot sa ti-l zic la telefon,ca ne asculta astia care a plantat microfoane peste tot, ba chiar si-n capul nostru si prin alte parti, cand ne-a luat temperatura la magazin. 

Pe postasul din satul tau il cunosc personal si intim de pe Feis buc si nu mi-e frica ca o sa citeasca, ca e cam incult si oricum il ia mama dracului daca deschide scrisoarea mea, care e pe adresa ta direct.

…De cand te-am vazut prima oara in viata mea la Supermarchet, unde lucrai casiera la timp plin, m-a trecut ca un fior dus-intors de la crestet pana la talpi, desi purtam Adidasi originali cu trei linii albastre. M-a lovit drept in burta nu numai caruciorul unui client , dar  mai ales o dragoste care crestea in mine,cum creste porumbul pe camp. Sa nu zici ca n-ai vazut, ca ochii tai ierea pe mine, cand stateam langa raftul cu bauturi scumpe,ca sa te studiez mai bine. Nu te priveam cu ganduri negative sau pornografice, ca erai ca o floare crescuta langa coltul gardului, cu uniforma ta albastra, de nici cicoarea nu se compara cu tine. Poti sa sti ca gandurile mele era la fel de curate , ca vodca din sticla langa care stateam.

As vrea sa ne intalnim fata in fata , ca sa-mi esprim prin viu grai si de-adevaratelea, toate sentimentele violente pe care mi le-ai trezit si care ma arde si pe dinauntru si pe dinafara, in intregime. Nu-ti fie frica ca n-am sa te violez, asta nefiind in firea mea. Sunt baiat cinstit si muncitor la ferma de pitulici unde m-a si promovat paznic sef dupa ce-a murit nea Grigore, sa-i fie tarana usoara.

Asa ca, pe seara, te astept langa fantana din mijlocul satului, ca sa ma cunosti in intregime, cu toate partile mele, nu numai asa, prin scris.

Te pup si te sarut,  ca un cavaler ce sunt.

Al tau pana diseara, 

           Ramon Ciocalau , paznic sef.

PS. Nu veni cu tac-tu,  ca mi-e cam frica de el, ca-mi spulbera sentimentele din cap.

PPS. Precizez ca sunt un om cultivat cum ai vazut si mai sus, ca am facut si scoala la seral si ma uit si la televizor, ca sa vorbesc literal si cum se cuvine, mai ales cu o fata de talia ta intelectuala.

PPPS. Aduc eu si seminte si o bardaca de palinca de la mama ei,  ca sa vezi ca sunt baiat fin si nu orice terchea-berchea.

Pentru conformitate : Dan V. Dumitriu, Laval, Canada, iulie 2020