Ea și El

Ce crede mintea despre iubire?

onclickinfo.com

Dacă v-ați întrebat vreodată care este secretul unei iubiri de durată, aflați că nu sunteți singurii. Cum putem dezvolta și menține relații de iubire când oamenii înșeală, mint și și-au pierdut interesul? Conform oamenilor de știință, sunt trei lucruri care fac o relație să dureze. Care sunt acestea? Helen Fisher, antropologist, spune că secretul stă în crșterea nivelului de dopamină de la nivelul creierului.

Ce crede mintea despre iubire?

Studiile făcute de Helen Fisher sugerează că iubirea romantică determină o creștere a nivelului dopaminei. Atunci când devenim din ce în ce mai atașați de o persoană, creșterea devine din ce în ce mai puternică și declanșează sentimente care vor crea o legătură puternică între cele două persoane.

Partea cea mai grea este însă a menține această relație de iubire. O dată cu trecerea anilor, oamenii se schimbă și devine dificil să continui relația cu o persoană care nu mai este aceeași cu cea cu care te-ai căsătorit.

Cele trei elemente care au fost identificate în starea de fericire și căsniciile de lungă durată sunt:

neuro.hms.harvard.edu1) Capacitatea celor 2 parteneri de a manifesta empatie unul pentru celălalt.

2) Abilitatea fiecărui partener în parte de a-și controla emoțiile și sentimentele în momentele de criză.

3) Crearea de iluzii pozitive. Iluziile pozitive înseamnă, conform Dr. Fisher capacitatea de a vedea partea bună a oamenilor și de a pune accent pe calități nu pe ceea ce nu ne place la celălalt.

Ceea ce este important într-un cuplu este ca ambii parteneri să își asume responsabilitatea. Important este modul în care vezi lucrurile și cum gestionezi problemele în perioadele de criză.

Dacă observi că cel mai adesea vă certați din cauza copiilor, vaselor nespălate, mașină, muncă, bani, de ce nu încerci să schimbi abordarea? De exemplu: ești binecuvântată că ai o casă încare să speli vasele, ești norocoasă că ai o mașină sau o slujbă care îți asigură veniturile necesare.

Relația de iubire presupune multă muncă și efort din partea ambilor parteneri, altfel se va sfârși rapid.

Sursa: Hackspirit.com
Foto: neuro.hms.harvard.edu, onclickinfo.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate