Ea și El

Şi femeile… bat câteodată!

Sursa foto: www.francebleu.fr

Bărbații, specie în pericol?
Cunoaștem toți trista realitate :exista bărbați care-și bat nevestele. Rușine lor! La pârnaie cu ei! Desigur, majoritatea femeilor își bat la cap bărbații. Dar de obicei numai la figurat.
Ei bine, scoateți-vă din cap aceste idei false și priviți realitatea in

Sursa foto: twitter.com/soshommesbattus
Sursa foto: twitter.com/soshommesbattus

față. Nu știu cum e în România (contez pe voi să-mi povestiți),dar in Franța, realitatea pe care o privesc eu e următoarea: bărbații bătuți de femei sunt mult mai numeroși decât credeți.
Foarte seriosul ziar Le Monde, pe care trebuie sa-l credem, căci lui îi arde de glumă cum îi arde vampirului de usturoi, prezenta recent următoarele cifre: în Franța, anual, 216 000 de femei sunt victime de violențe conjugale, și 74 500 de bărbați. Dar, atenție ! Conform statisticilor, 10,6% din femei depun plângere, în timp ce bărbații, mai rușinoși, nu se duc la poliție decît în proporție de 2,8% în acest scop. Faceți un mic calcul. Veți ajunge la concluzia că femeile care-și bat bat bărbații in Franța sunt mai numeroase decît vice-versa. Nu pot să cred așa ceva ! Presa ne minte (ca de obicei). Sau nu știu eu să interpretez cifrele. Oricum ar fi, bine zicea Churchill : „ Eu nu cred decît în statisticile pe care le-am măsluit eu însumi”.

Sursa foto: hommelibre.blog.tdg.ch
Sursa foto: hommelibre.blog.tdg.ch

Dar dincolo de cifre, presa ne dă si alte informații utile.
Astfel, bărbații sunt mult mai puțin supuși agresiunilor sexuale decît femeile. Deci, băieți, mergeți liniștiti la discotecă, nu prea riscați să fiți violați în zori, când vă întoarceți acasă (cel puțin de către femei).
Și încă una : conform statisticilor, 80% din femeile torturate sunt foarte puțin școlite, în timp de 80% din bărbații maltratați au studii superioare. Îi sfătuiesc deci pe băieți să nu se ducă la

Sursa foto: leplus.nouvelobs.com
Sursa foto: leplus.nouvelobs.com

facultate, căci riscă să o ia pe coajă mai târziu, când se însoară.
Dar statisticile nu se opresc aici. În caz de crimă, bărbații folosesc adesea arme de foc, în timp ce femeile pun repede mâna pe cuțit. Încă o dovadă că femeile petrec mai mult timp în bucătărie decît bărbații, inegalitate ce trebuie combătută cu hotarâre !
În Franța exiată un site și o asociație de luptă împotriva violențelor muierești : „SOS bărbați bătuți”.
Ce faceți voi, femei de 10 din România, în ajutorul bărbaților martiri din spațiul carpatin ?

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.