Amintiri din valiza LAMONZA

Amintiri din…valiza LAMONZA! Episodul 18 : Muzeul relațiilor sfărâmate

E cumva “minivacanța de 1 Mai”? A simtit cineva miros de gratar la iarbă verde? A plecat cineva la  mare? Sau la munte? Sau măcar în vizită la părinți, în cartierul învecinat? Ași! Lucrurile nu s-u schimbat defel! Stăm in aceeași incremenire și ne hrănim…cu amintiri! Eu cred că o să mă îngraș cel mai tare, pentru că le am pe cele din valiza LAMONZA : multe si consistente, a căror rememorare mă face să retrăiesc aievea toate experiențele din călătoriile trecute. Una dintre ele însă o păstrez mereu la desert : vizita la Muzeul relațiilor sfărâmate. Poftim? Vă sună inedit? Are și de ce! Dar…să vă povestesc!

…Deși se află oarecum la o „aruncătură de băț” de noi, deși cândva am fost „colege” în echipa țărilor socialiste, românii nu știu prea multe despre Croația. Unii, nu foarte mulți, au apucat să petreacă vacanțe de vis pe coasta Dalmației, e drept, nu foarte ieftine, însă extrem de puțini au vizitat și nu doar au tranzitat frumosul oraș Zagreb, capitala Croației. Pe harta Europei orașul a apărut acum un mileniu, astăzi Zagreb fiind un puternic centru economic și cultural și, mai mult decât atât, una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Europa. Toți cei un milion de locuitori ai metropolei au un numitor comun: ospitalitatea, pe care nu se sfiesc să și-o exprime, indiferent din ce parte a globului pământesc vii.
Și pentru că, la Zagreb , am fost însoțită de echipa de filmare de la TVR, amintirea mea are și “chip”. Hadeți s-o vizionăm împreună!

Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/ 

Uscatoare rufe