Profesorul Leo Bokeria este unul dintre cei mai vestiți medici cardiologi din Rusia, un specialist de top, la care lumea se înghesuie să prindă un consult. Zecile de mii de pacienți care i-au trecut prin mână i-au oferit posibilitatea de a studia organismul uman dintr-o multitudine de perspective, ajungând la concluzii care i-au șocat pe cei mai mari nutriționiști ai prezentului!
Toată lumea susține că micul dejun este o masă obligatorie, care duce la un schimb sănătos de nutrienți în organism și că nu este deloc indicat să sărim peste el. Ei iată că profesorul Leo Bokeria susține că deține secretul slăbirii fără niciun fel de diete : nu trebuie decât să renunțăm la micul dejun!
Iată pe scurt, ce spune prof. Bokeria:
„Așadar, cum să ne alimentăm, ca să slăbim?
„Micul dejun mănâncă-l singur ” este un îndemn fără noimă! Imaginați-vă că organismul abia s-a trezit din somn și începe să se activizeze, iar voi vă așezați la masă și începeți să înfulecați ouă, mezeluri, branzeturi, croissante, plus băuturile de rigoare, după care vă îmbrăcați și-o porniți spre serviciu. Și…ce mare brânză faceți acolo? Ce randament aveți?
Am observat de multă vreme, când abia începuse colaborarea ruso-americană, că mai toți chirurgii de top abia dacă își beau, dimineața, o simplă cafeluță. Si atât! Iar apoi, cam pe la prănz ( ceea ce ei, americanii, numesc „lunch”) mai serveau câte un sandwich.
După care seara, odată întorși acasă, serveau o masă copioasă, după care mergeau la sală, la bazin, sau pur și simplu citeau ziarul . De aceea, luați aminte : săriți meste mi ul dejun, ciuguliți ceva la prânz , iar seara ( dar nu seara târziu! ) mâncați o masă copioasă și, daca se poate, faceți puțin sport. După observațiile mele, în țările caracterizate prin longevitatea locuitorilor, cam așa se petrec lucrurile..”
David Levitsky, din Universitatea de Cornell a realizat o cercetare din care a rezultat ca, renunțând câteva zile pe săptămână la micul dejun, omul poate slăbi considerabil. Cei care făceau acest lucru, resimțeau o foame puternică la prânz, dar asta nu însemna că mâncau mai mult decât de obicei. În schimb, numărul de calorii consumate pe zi era considerabil mai mic, decât în cazul celor care bifau mic dejunuri copioase.
Încearcă și tu o astfel de schemă de alimentație. Ea nu are contraindicații, decât în cazul celor care suferă de diabet și care trebuie să fie atenți la valorile glicemiei. În rest, toata lumea poate apela la aceste recomandări.
Iar pentru ca rezultatul să fie cu adevărat spectaculos, ocupă-te și cu niște exerciții fizice, chiar și minime, și incearcă să eviți anumite alimente. În această categorie, profesorul Bokeria include: brânza topită, musli, mezelurile, budincile și sucurile îmbuteliate.
Sursa: takprosto.cc
Sursa imagine reprezentativa : reactor.inform.kz
Comentează