Nutriție

Vrei un somn de nota 10? Iată ce trebuie să mănânci!

Hai să vă spunem ceva ce știți demult! Nu e indicat să mănânci seara. Cel mai bine este să te culci cu stomacul gol, iar dacă ți se face foame….n-ai decât să bei niște apă! Acestea sunt niște reguli nescrise, chiar dacă au o puternică explicație logică. Însă practica ne arată că ele nu te prea ajută să și ai un somn bun! Uneori, pentru a dormi bine trebuie să mănânci alimentul “corect”!

Nu, nicidecum nu vrem să vă sugerăm să mâncați un pui la rotisor, înainte de culcare! Însă există o seamă de alimente ale căror compuși contribuie la un somn adânc si liniștit.
De aceea, haideți să vedem, mai jos, ce anume puteți mânca, la culcare, pentru a dormi adânc, pentru a nu vă trezi din oră-n oră și pentru a nu avea coșmaruri.

Ca să adormim mai repede
De ritmul nostru zilnic, responsabilă este melatonina. Acest hormon este produs de însuși organismul nostru, însă uneori este necesar ajutorul unor preparate farmaceutice. Dar nu trebuie abuzat cu medicamentele. Este suficient ca la culcare să mâncați un mic bol cu cireșe sau vișine, și producția de melatonină se va activa, iar somnul vostru va veni curând! Deosebit de eficiente sunt și nucile, care conțin aminoacizi care vă expediază rapid în lumea lui Moș Ene.

 

Pentru a avea un somn liniștit
Când vorbim despre procesul somnului, trebuie să ținem cont și de probabilitatea unui somn agitat. Fiecare din noi știm cum e să dormim “iepurește”: să pară că ai adormit, dar să te trezești în continuu. Motivul nu îl reprezintă nicidecum factorii emoționali, ci nivelul de zahăr din organism, care a scăzut prea tare , iar corpul cere glucoză.

 

Pentru a avea un somn liniștit, așadar, poți mânca, cu două ore înainte de somn, o jumătate de măr sau puțin unt de migdale. Ele conțin glucoza de care ai nevoie pe durata întregii nopți. De asemenea, o variantă fericita este și aceea de a mânca două-trei caise, care au darul de a calma sistemul nervos.

Pentru a visa frumos

În acest caz, trebuie să consumi, înainte de culcare, alimente  bogate în vitamina B6. Ea răspunde de activitatea noastră cerebrală și acționează benefic asupra stomacului. Enumerăm aici: bananele, usturoiul și fisticul.

Pentru a nu sforăi

Sforăitul nu este o chestiune neapărat genetică, el rezultă și din modul tău de viață. Dacă vei consuma alcool înainte de somn, sigur vei sforăi. ( vasele de sânge din zona gâtului se vor comprima și-ți vor încurca respirația). Citricele vor ameliora funcționarea căilor respiratorii.

Alte alimente care ne favorizează somnul și ne calmează sistemul nervos

Budinca de ovăz

Care este , în același timp, și mic dejunul ideal.

Ouăle fierte
Unul-două ouă, mâncate la culcare, vă asigură un somn perfect.

Carnea de ton

Ea conține multe proteine, care acționează la fel ca ouăle. Mâncați ton și veți dormi ca un nou născut!

Migdalele
Toate elementele conținute de acestea calmează sistemul nervos.

 

Așadar, în finalul acestui articol nu putem decât să vă urăm somn ușor și vise plăcute!

 

 

Sursa: hochu.ua

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.