Această delicatesă, atât de simplu de pregătit, în esență, vă va diversifica mesele pe timp de vară și va deveni unul din antreurile favorite, dat fiind că nici nu necesită mult timp pentru pregătire, iar gustul este de-a dreptul divin..
Pentru ca delicatesa să iasă cu adevărat fantastică, ar fi indicat să folosiți dovlecei cât mai fragezi. Ei trebuie tăiați fâșii subțiri. O puteți face cu acel cutit special pentru cutățat cartofi. Dacă dovleceii sunt tineri, nu trebuie nici măcar să-i curățăm de coajă, ci este suficient să-i spalăm bine, sub un jet puternic de apă.
Etapa pregătitoare:
Dovlecei : 500 g
Sare: 0,5 linguriță
Dovleceii tăiați trebuie sărați și lăsați așa cca jumatate de oră. În acest timp, trebuie pregătită marinata
Ingrediente pentru marinată:
Ulei – 100 g ( de preferat, de măsline)
Oțet- 3 linguri
Miere – 2 linguri
Usturoi – 2 căței
Piper negru măcinat – după gust
Verdeața trebuie și ea aleasă după gust, dar vă recomandăm pătrunjel tocat și frunze de busuioc
Modul de pregătire a marinatei
Usturoiul se mărunțește, se amestecă cu uleiul, mierea ( dacă e prea solidă, o puteți fluidiza, punând-o puțin pe foc, la baine-marine) oțetul, piperul și verdeața tocată mărunt. Se amestecă bine.
Se înlătură apoi lichidul lăsat de dovlecei și se storc bine în pumni. Se amestecă cu soluția de marinată , se amestecă bine și se pune totul la frigider, până a doua zi. Dar , dac nu aveți răbdare, vă puteți bucura de această delicatesă chiar și numai peste 2-3 ore. Poftă bună!
Sursa: Lady.ru
Comentează