Nutriție

Kulfi – înghețată indiană

 

Astăzi vreau să va prezint un desert special pe care îl puteți face acasă cu doar câteva ingrediente. Această rețetă de înghețată indiană va cuceri papilele gustative și celui mai pretențios.
Pentru un plus de savoare puteți să adăugați câteva picături de apă de trandafiri sau bucățele de fistic.

INGREDIENTE
• 300 de ml lapte evaporat
(Laptele evaporat este lapte natural, pus la fiert până când devine ca o smânână ușoară)
• 300 de ml lapte condensat
Dacă nu știți cum se prepară laptele condensat, vă las aici un link care vă va fi de ajutor:

• 500 de ml de frișcă ( sau există în hipermacheturi varianta de „Whipped Cream”)
• 4 felii de pâine albă sfărâmată în bucăți mici
• 1 lingură jumătate de cardamom( să nu vă sperie numele veți găsi acest ingredient în orice supermarket)

PREPARARE
• Combinați laptele evaporat, laptele condesat și frișca într-un blender, apoi adăugați pâinea. După ce amestecați, adăugați compoziția într-o tavă de copt sau în forme pentru înghețată, presărați cu cardamom și puneți la congelator timp de 8 ore.

Poftă bună!
Sursa : allrecipes.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate