Nutriție

5 alimente care-ți iau oboseala cu mâna. Consumă-le, când vii de la serviciu!

Happy girl eating cereals with fruits from a bowl sitting on a couch at home

Oamenii zilelor noastre muncesc mult și obosesc repede. Dacă vă simtiți vlăguite, după o zi de muncă, introduceți obligatoriu, în rația de mâncare, produsele de mai jos. Ele vă vor ajuta să vă recăpătați forțele și să uitați de oboseală.
Însă nu numai prin alimentație vă puteți recăpăta forțele. E necesar un echilibru intre muncă și odihnă, altminteri oboseala o să devină cronică.
Ce anume trebuie inclus, așadar, în rația zilnică, pentru a vă recăpăta forțele?

Alunele
Acestea sunt bogate in vitaminele din grupa B, dar și în magneziu. Un astfel de “cocktail” întărește sistemul nervos și vă ajută să vă detensionați.

Ouăle
Acest aliment conține multă vitamina D, care are o acțiune extrem de fastă asupra organismului. In plus, ouăle conțin și colină, care îmbunătățește impulsurile din creier.

Fructele de mare
Ele conțin mult iod. Acesta acționează asupra glandei tiroide. Dacă organismul nu primește suficient iod, vă veți pierde repede puterile .

Peștele gras
Scrumbia, păstrăvul și somonul conțin acizi grași – Omega-3. De asemenea, conțin multe vitamine din grupa B, care au o acțiune benefica asupra sistemului vostru nervos și asupra creierului.

Budinca de ovăz
Nu degesaba ea le este recomandată copiilor, la micul dejun. Budinca de ovăz conține fosfor și magneziu. Acestea ajută la recăpătarea forțelor și activeaza activitatea sistemului nervos.

Sursa : kolobok.ua

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.