Nutriție

Vrei să slăbești? – Liber la dulce!

Obsesia kilogramelor în plus ne bântuie pe fiecare din noi. Dietele de toate felurile, curele de slăbire și înfometarea au ajuns să facă parte din viața de zi cu zi a femeii moderne. Pentru toate cele care doresc să slăbească, dulciurile reprezintă, nu-i așa?, inamicul public nr.1. Dar iată că lucrurile nu stau chiar așa! Cercetătorii Universității Tilburg din Olanda susțin, prin studiile lor, că dulciurile și deserturile în general, nu trebuie excluse din dieta zilnică a acestor persoane, ci dimpotrivă. Ele pot deveni chiar un aliat în lupta cu greutatea în exces. Singura condiție este să le mănânci conform unui program extrem de riguros și să nu te abați de la el.
Presupunem că urmați un regim drastic. În acest caz, puținul dulce permis nu va face decât să vă sporească motivația și , în mod cert, vă va îmbunătăți starea de spirit. Pentru a-și argumenta spectaculoasele concluzii, cercetătorii olandezi au ținut sub observație 36 de persoane supraponderale. Acelea dintre ele, cărora le era permis , odată pe săptămână , să mănânce dulciuri, au reușit să respecte mult mai disciplinat și riguros dietele fixate, decât cele cărora dulcele le era interzis categoric. În plus, persoanele din prima categorie erau semnificativ mai puțin stresate iar starea lor emoțională era mult mai stabilă.
Adevărul este că, în ultima vreme, oamenii de știință au devenit mult mai permisivi cu dulciurile în ceea ce privește dietele drastice, fixate persoanelor supraponderale. Există chiar studii care demonstrează clar că acele persoane care au urmat cure de slăbire extrem de severe, fără pic de dulce, în momentul în care încheiau perioada de cură și atingeau greutatea dorită, ajungeau într-un timp record să pună la loc toate kilogramele, ba chiar să-și depășească gabaritul inițial.

În concluzie , nu trebuie să vă impuneți niște limite într-atât de draconice, iar dacă, să spunem, poftiți la o bucățică de ciocolată, nu v-o refuzați! Nu trebuie decât să vă fixați o zi sau două pe săptămână în care să va permiteți un desert! Și veți vedea, rezultatul final va fi miraculos!

Etichete