Nutriție

“Dieta mentală”. Cum este influențat psihicul nostru de ceea ce mâncăm.

Cercetările au demonstrat că adulții cu diverse afecțiuni psihice sau copiii cu ADHD se caracterizează printr-un nivel scăzut al antioxidanților din organism, proveniți din legume și fructe.

Un bărbat de 56 de ani, suferind toată viața de o depresie puternică, s-a vindecat grație unei diete care i-a curățat organismul și a unui cocktail conținând vitamine din grupa B. Este o știre apărută în publicația Thrive Global, la rubrica medicului Mark Hayman, medic de familie practician și cadru didactic în domeniul medicinei funcționale. El este totodată și fondatorul si directorul Centrului Ultrawellness, precum și conducătorul secției de strategie si inovare din Centrul de medicină funcțională din Cleveland. Iată ce declară el:
“ Eu țin minte un pacient care avea zilnic niște atacuri de panică foarte puternice. In urma analizelor a rezultat că respectivul urma o dietă cu un bogat conținut de zahăr și amidon. Din această cauză, bărbatul avea frecvente căderi de glicemie, ceea ce îi inducea o pronunțată stare de agitație. Imediat ce a renunțat la zahăr și amidon, agitația și atacurile de panică au încetat. Și aceasta nu este o anomalie ci reprezintă rezultate anticipate de nutriționiști.”.

În ultimii ani, revistele de sănătate de primă linie au evidențiat clar legătura dintre alimentație și sănătatea psihică. The Lancet Psychiatry, una dintre cele mai puternice reviste de medicină, a relevat faptul că științele nutriției reprezintă cheia sănătății psihice. Calitatea alimentației noastre, conținutul ridicat de zahăr si carența severă de nutrienți ( grăsimi Omega 3, Zinc, Magneziu, Vitamina D și vitaminele din grupa B) – toate acestea conduc la cele mai multe îmbolnăviri psihice.

Am discutat pe tema pierderilor financiare cauzate de obezitate și de îmbolnăvirile cronice și marea majoritate a oamenilor nu înțelege că dereglările psihice costă mai mult decât bolile cronice. Costul bolilor mentale, pentru economia națională, depășește cu mult cheltuielile legate de îmbolnăvirile de inimă, diabet și cancer.

Deși problemele psihice nu generează indici de mortalitate la fel de mari ca și în cazul bolilor menționate mai sus, ele sunt o cauză importantă a pierderii capacitații de muncă și a scăderii productivității muncii.
Anii irosiți din cauza pierderii capacității de muncă ca urmare a îmbolnăvirilor psihice depăsesc de 8 ori scăderea productivitații ca urmare a bolilor de inimă.
Aceasta se întâmplă datorită faptului că tulburarile psihice îi afectează în egală măsură și pe cei tineri.

Cercetările au demonstrat că un consum mai mare de legume și fructe, în detrimetul mâncării de tip fast-food și zahăr, acționează asupra reducerii îmbolnăvirilor psihice, pe când mâncarea nesănătoasă generează boli psihice grave.

Dar avem și o veste bună!
Cercetările au demonstrat că tratarea bolilor psihice cu ajutorul dietelor dă rezultate foarte bune. Mult mai bune decât cea cu medicamentele specifice, cele care reprezintă a doua categorie , în topul medicamentelor vândute în farmacii.

Sursa : 5sfer.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate