Nutriție

S.O.S. Fructele de mare!!!

 

    Vă plac fructele de mare, nu-i așa? Multe dintre voi ați învățat să le gătiți chiar și acasă, majoritatea se răsfață cu câte un prânz cu fructe de mare, la restaurant. Vânzările de fructe de mare şi de peşte sunt în creştere în ţara noastră, însă ultimele cercetări arată că aceste alimente sunt contaminate cu metale grele, extrem de periculoase. Cele mai multe specii de peşti şi fructe de mare aduse congelate din import conţin urme de metale grele: plumb, cadmiu, mercur, arseniu sau aluminiu. Dacă sunt consumate frecvent, acestea pot rămâne în organism zeci de ani. Legea nu ţine însă cont de sănătatea românilor, de vreme ce pragurile admise nu au mai fost modificate de peste un deceniu ; legea este veche de 13 ani şi nu ţine cont de faptul că astfel de metale grele  rămân în organism vreme de 15-20 de ani.

Specialiștii în nutriţie susțin că nu există o boală cauzată de aceste metale, dar influenţează dramatic altele. Cum ar fi cancerul, bolile coronariene, atacurile cerebrale. Tot acest amalgam de toxine contribuie la un proces de degenerare al organismului.

Cantitatea de metale grele depinde în mare parte de originea fructelor de mare şi a peştelui. Tot ce este adus din afara Europei provine din oceane poluate.

    Așa că….mai răruț, că-i mai drăguț! 😉

Publicitate