Bombănelile Marinei Editoriale

Azi nu e numai despre copii! ( mică diversiune de 1 Iunie)

Cât încă suntem, noi înșine, copiii unor mame, totul este în regulă : fiecare părticică a Universului este la locul său. De neclinitit. Dacă încă ne mai mângâie dragostea, și nu amintirea,  celor în pântecele cărora am prins viață, dacă încă mai avem parte de  grija mamelor noastre , atât de amprentată de trecerea anilor, de neliniștile lor deseori absurde, de căldura lor păstrată aceeași  în pofida rotirii nesfârșite a Pământului – dacă toate aceste condiții sunt întrunite, înseamnă că viața a fost cu adevărat blândă și bună cu noi, că ne-a binecuvantat cu cea mai confortabilă poziție din lume: aceea de copii ai unor mame.

Azi nu vă voi vorbi despre copiii voștri. Căci o va face toată lumea . Astăzi doar de asta veți avea parte : de un ocean de urări siropoase,  îndreptate spre pruncii voștri și de o avalanșă de cadouri, meritate sau nu, dar prin care voi, oamenii mari și atat de ocupați, veți încerca să compensați iubirea pe care nu reușiți să le-o oferiți, zi de zi, pruncilor voștri.
Astăzi vreau să vă privesc în ochi pe voi, ăștia, „copiii mari” deveniți între timp părinți ; pe voi, mamele ce ați rămas, la rându-vă, copiii mamelor voastre. Să vă reamintesc aș vrea , că prezența ÎNCĂ, în viața voastră, a  mamei – chiar și în cazurile în care mii de kilometri vă despart , poate, de aceasta –   este cea mai mare bogăție ce v-a fost dată.
Știu că vă scot din sărite sentimentele materne exagerate ale bătrânelor voastre mame, grijile lor ridicole, cu care vă sufocă, uitând că, între timp, ați crescut… Cum e să fii o femeie puternică, având pe mână afaceri de milioane plus o familie care depinde de tine, și totuși mama ta să te mai certe încă pentru că …”ai cearcăne – deci nu dormi destul !-  pentru ca ai slăbit cam mult sau pentru că te-ai îmbrăcat prea subțire?!”  Cum e să-ți tot dea nesfârșitele ei sfaturi, care te cocoșau în copilărie și care oricum nu mai rimează deloc cu vremurile în care trăim? Cum e să te “tortureze”, cand te prinde la ea acasă, obligându-te să-i mănânci ardeii aceia umpluți care-ți plăceau atât de mult , cand erai copil?… Pare obositor, poate chiar enervant  și totuși …e sublim! Este lucrul de care vă va fi, cândva, atât de dor și  pe care vi-l veți dori atât de mult. Lucrul care, la un moment dat, va deveni …imposibil.

Astăzi, da,  vă sărbătoriți prichindeii. Ii veți copleși cu îmbrățișări, le veți “ștampila” obrăjorii cu urme de ruj, îi veți îmbraca în vorbe frumoase, cadouri și activități demult promise. Căci EI sunt astăzi centrul Universului, buricul Pământului.

Dar vă rog să nu uitați că, așa oameni mari cum sunteți și mame de nota 10 , fiecare dintre voi ascunde, de fapt,
înlăuntrul său, un copil . Un copil care are, la rându-i, o mamă. Și, cât încă mai sunteți, voi însevă,  copiii unor mame, bucurați-vă de acest prețios statut, amintiți-vă de mamele voastre poate pe nedrept împinse spre marginea uitării și ascultați-le glasul, chiar și numai la telefon. Lăsați-le să vă potopească  cu veșnicele observații de părinte, după care spuneți-le , pur și simplu: “La mulți ani, mamă! Te iubesc!”

…Chiar dacă astăzi este Ziua copilului.

Rubrică oferită de :

FARMACIILE CATENA : CUPON REDUCERE PARUSAN