Copii și tineri

Sfaturi pentru mămici, de la…bunici!

Bunicuțele sunt nu numai salvarea mămicilor, atunci când nu au cu cine să-și lase acasă copiii, dar și o sursă nesecată de sfaturi utile! Experiența de viață nu poate fi înlocuită de toate cărțile și tratatele din lume, așa că, dragi mămici, ciuliți bine urechile la ceea ce vă spun mamele voastre! Cei de la takprosto.cc au stat de vorbă cu câteva bunicuțe înțelepte și vă transmit, în cele ce urmează, câteva idei, numai bune de pus în practică! Au fantezie bunicile noastre, nu-i așa?
Un simplu abțipild, lipit pe talpa uneia dintre sandale, îl va ajuta pe copilul tău să facă mai ușor diferența dintre piciorul stâng și piciorul drept.

image

Câteva monede aplicate pe talpă – iată o idee genială! Micuțul dansator va fi încântat de sunetul produs de pașii săi de dans! Nu ți-ar plăcea să ai în casă un veritabil dansator de step??

image

 

Cea mai igienică metodă de păstrare a suzetelor o reprezintă aceste banale pahare de plastic, cu capac! Le puteți folosi chiar și pe cele rămase de la alimentele consumate, după ce, firește, le dezinfectați bine!

image

Iată o „capcană” ingenioasă pentru copilul tău! Te asigurăm, n-are nicio șansă să dispară, fără să observi!

image

Cel mai bun remediu pentru scoaterea petelor este detergentul pentru vase, amestecat în părți egale cu peroxid și bicarbonat de sodiu.

image

În genul acesta de suport poți să transporți, în mașina personală, mâncarea celui mic.

image

O geantă ceva mai veche de la aparatul foto, plină cu tot soiul de compartimente, poate deveni un mijloc excelent pentru transportul lucrușoarelor pentru copil : vei avea totul la îndemână!

image

Părul păpușilor va înceta să se mai încâlcească și va deveni cât se poate de moale, dacă îl vei trata cu puțin balsam de rufe, dizolvat în apă.

image

O banală față de pernă poate deveni o excelentă protecție împotriva țânțarilor.

image

În acest fel ingenios, nimeni nu va mai deșira aiurea hârtia igienică. Regula casei va deveni : „Până la semn!”

image

Dacă este să fim permisivi cu dorința celor mici de a se distra „periculos”, e bine să luăm toate măsurile necesare pentru prevenirea accidentelor!

image

Cleiul termic îți va permite să faci încălțămintea din cauciuc mai puțin alunecoasă. Acest lucru devine util în special în zona piscinelor, unde, se știe, au loc destule căzături!?

image

Abțibildurile colorate, lipite pe mașina, îi vor ajuta pe cei mici să nu se rătăcească prin parcări.

image

O piscină gonflabilă! Copilul tău va fi fascinat, iar tu te vei „elibera” câteva ore bune!

image

O mică trusă, în cazul în care vrei să-i dai urgent o ocupație celui mic : carioci, carton, abțibilduri – iată soluția pentru o așteptare liniștită, să zicem, la coadă la policlinică!

image

Elasticul care îl va învăța pe copilul tău să țină corect creionul!

image
Ei, ce ziceți, v-au plăcut sfaturile noastre? Poate că n-ar fi rău să le transmiteți și altor mămici!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.