Ea și El Povestea mea

Mi-a trebuit bărbat mai tânăr!….

Stimați domni! Până ieri mă enervau extrem de tare acei invitați ai dumneavoastră care veneau să-și spele rufele în public, expunându-și întreaga viață pe tarabă. Sunt o persoană discretă și credeam că nu o să fac niciodată acest lucru. Însă, iată că se adeverește zicala Niciodată să nu spui niciodată. Se pare că viața îmi cere decontul pentru greșelile făcute. Prima datează din facultate când m-am căsătorit cu cel dintâi soț al meu, nesocotindu-i pe părinții care mă avertizaseră că un bărbat cu 30 de ani mai mare și extrem de posesiv nu e deloc potrivit pentru o puștoaică de 19 ani. Bref! Ne-am chinuit șapte ani împreună, singurul lucru bun din această poveste rămânând Mariana, fiica mea care acum are 23 de ani și este o frumusețe de care sunt atât de mândră.

După ce am crescut-o timp de 15 ani, singură pe Mariana, acum doi ani m-am recăsătorit cu Felix. De data asta, mai mic decât mine cu aproape zece ani. L-am remarcat prezentând nu știu ce emisiune la televizor. Mi-a plăcut! Apoi, soarta a făcut să ne întâlnim când a venit cu echipa de filmare la firma mea, să-mi ia un interviu. Trecând peste amănunte ne-am îndrăgostit unu de altul. Ai mei s-au opus categoric și de această dată acestei relații. Mariana simțea cum trece încetul cu încetul pe planul doi, de unde până atunci era centrul universului meu. Eu devenisem însă obsedată de Felix. Ne-am căsătorit și am început să ne construim viața de familie. Ei! Și acum apare adevărata problemă, generată nu de diferența de vârstă cum s-ar putea crede. După aproximativ un an de când Felix s-a mutat la noi, am observat o atracție ciudată între el și fiica mea. Mariana devenise foarte drăgălașă cu el, găsiseră multe pasiuni comune, râdeau împreună, ba chiar aveau mici secrete față de mine. Recunosc, sunt o fire extrem de geloasă și am dat totul pe seama obsesilor mele. Până când anul acesta, de fapt acum trei săptămâni i-am surprins sărutându-se pătimaș. Am simțit că lumea mea se prăbușește. Mariana îmi spune că s-a îndrăgostit de Felix și că nu poate trăi fără el, iar soțul meu spune că deși mă iubește ca la început, nu-și poate înfrânge atracția față de frumoasa mea fiică. Am trecut din acel moment prin mai multe stări: de la uluire la disperare, de la dragoste la ură, de la revoltă la resemnare. Îmi venea să-l gonesc cât mai departe pe Felix, dar dragostea pentru el mă oprea s-o fac. Apoi simțeam că nu mai pot s-o văd în casa mea pe Mariana, însă imediat sentimentul matern și disperarea că îmi voi pierde fiica mă făceau să mă liniștesc. Au trecut trei săptămâni fără să iau o decizie. Cei doi se evită reciproc sau cel puțin atât timp cât sunt eu de față. Însă în casă plutește ceva. Nimic nu mai e ca la început. M-am hotărât să vă scriu. Ce ați face în locul meu? Ați renunța la bărbatul iubit în favoarea fiicei sau v-ați îndepărta copilul, luptând pentru propria fericire?

Cu considerație, Roxana!

 

imagine reprezentativă: novoe plamya.org

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Viata e plina de surprize… Cred ca oricat tii cu dintii, relatia ta e pe final… Ramane doar sa te gandesti cum sa iei cea mai buna decizie, ca toata lumea sa fie fericita.Cel mai bine pentru toata lumea e ca el sa plece in lumea lui, iar tu si fiica ta sa va gasiti cate un barbat cu care sa va potriviti. Acel om nu trebuie sa strice relatia cu fiica ta. El e trecator in viata voastra. Relatia de sange muta muntii din loc. Maturitatea se castiga in timp si ei doi nu sunt suficient de maturi. Tu trebuie sa tii in frau evenimentele. Daca nu era fiica ta, la comportamentul lui imatur, ar fi fost. ..in alt moment, in alta etapa a vietii tale…alta femeie! Dar totusi… nu inteleg… cum ai facut astfel de alegeri in viata, doar extreme????

  • Da-l dreaq de barbat! Eu m-as lipsii!Nu e singurul de pe pamant si in plus de asta ,el a gresit,pt ca nu s-a putut abtine!😡Foarte urat!!!…cat despre fata,i-as explica frumos ca nu este bine sa ia niciodata ce este al altcuiva! 😏