Diverse

Melodia care te înalță la ceruri

Piesa emblematică „You Raise Me Up”, popularizată prin vocile celor mai celebri cântăreți contemporani precum Josh Groban sau Wesley Klein, are o poveste specială.
Ați ascultat-o, probabil, pe micile noastre ecrane, în interpretarea lui Marcel Pavel. O interpretare de nota 10. Însă melodia l„You Raise Me Up” (Tu mă înalți) a fost popularizată prin vocile unor cântăreți celebri, cum ar fi Josh Groban sau Wesley Klein. Melodia are însă o poveste specială. Ea a fost compusă de către formația irlandezo-norvegiană Secret Garden – cea care a câștigat în 1995 concursul internațional Eurovision. După ce au compus piesa – inițial ca melodie orchestrală, membrii formației au simțit că, totuși, acest cântec merită și niște versuri. Le-a compus nuvelistul Brendan Graham , care a și intitulat-o „You Raise Me Up” (Tu mă înalți).
Formația a fost vrăjită de versurile melodiei, în special de mesajul că cineva – Dumnezeu, sau persoana iubită de lângă tine – are puterea să te înalțe mai mult decât puteai tu să o faci  – „You raise me up… To more than I can be”.
o La început, melodia nu s-a bucurat de un prea mare succes, însă o serie de cântăreți europeni și americani au sesizat unicitatea și profunzimea piesei și și-au inclus-o în repertoriu.
Dintre cei 125 de artiști care au cerut formației „Secret Garden” dreptul de a le cânta piesa s-a aflat și Josh Groban. În 2003 acesta a reușit să ducă piesa „You Raise Me Up” pe cele mai înalte culmi, devenind în scurt timp un hit în Statele Unite ale Americii. Datorită interpretării sale, cântecul s-a clasat timp de șase săptămâni pe locul I în Bilboard-ul american la începutul anului 2004. Iar această interpretare i-a dat șansa lui Groban să fie nominalizat la premiile Grammy din anul 2005.
Vă invităm să ascultați melodia și să fiți de acord că este unul din cele mai frumoase cântece compuse în ultimii ani:

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.