Ea și El

Marile pericole ce le pasc pe femeile care tocmai au născut

Familia voastră urmează să se mărească cu primul născut? Vă imaginați deja, cum vă veți plimba prin parc, împingand amândoi la cărucior și bucurându-vă de deliciile vieții de părinte? Nu vă imbătati cu apă rece! Din păcate, apariția , în familia voastră, a noului nascut, nu reprezintă numai un eveniment fericit in cuplu, ci și un motiv de declanșare a unei crize. Iată la ce surprize trebuie să va asteptați :

Trădările soțului.
În primul an de după nașterea copilului, riscul ca soțul să calce strâmb se dublează. Acest adevăr îi vizează chiar și pe soții cei mai devotați, care nu au oferit niciodată motive de îndoială. Momentul apariției primului născut naște o criză în cuplu, rolurile în familie suferă modificări semnificative, iar dacă femeia are la dispoziție 9 luni în care să se pregătească sufletește pentru noua viață, bărbatul pare a nu avea acest timp de pregătire și intra în criză în acest prim an de viață a micuțului. . Situația devine și mai complicată datorită faptului că soția este copleșită de grija pentru cel mic, este sleită de puteri și îi lipsește orice dorință de apropiere intimă.
Potrivit psihologilor, faptul că soțul înșeală, are un caracter impulsiv. Este un soi de încercare a bărbatului de a testa noua realitate : de a vedea daca mai e bun la pat, dacă mai este dorit. Cu timpul, situația se normalizează de la sine, în momentul in care soțul începe sa-și asume noul său statut, noile responsabilitati. Puteți evita această “trădare” a soțului, acordându-i mai mult timp, chiar dacă nu neaparat pentru a face dragoste, dar măcar pentru a vedea un film impreună.

Depresia
După naștere, multe femei au probleme serioase din punct de vedere psihic. Una dintre cele mai frecvente este depresia de după naștere. Ele văd, pe rețelele de socializare, fotografii cu mame fericite și copii ideali, insă ele se simt neliniștite, epuizate și singure. Apar gânduri de genul “sunt o mamă proastă”, “nu am să mă descurc”. Dacă femeia nu-și găsește un suport exterior sau se teme să-și dezvăluie problemele, această “autoagresiune” se transformă în depresie.

Un libido scăzut
În primul an după nașterea copilului nu numai bărbatul suferă de insuficiența sexului, ci și femeia. De regulă, din cauza unui libido scăzut. El este un rezultat al transformărilor hormonale : producția de prolactină în exces ( hormon necesar hrănirii la sân) diminuează drastic apetitul sexual. Hormonii condus și către uscăciunea vaginală și către durerea mameloanelor, etc.

Dezamăgirea de a fi devenit mamă
Se consideră ca însăși nașterea copilului trebuie să-i aducă femeii fericirea și ca instinctul matern i se declanșeaza acesteia în mod automat, aducând-o în al nouălea cer. Astfel de lucruri sunt însă departe de realitate. Din păcate, multe dintre mame, în locul unei iubiri necondiționate față de cel mic, resimt sentimente precum enervare, plictiseală sau, pur și simplu, lipsa oricărui sentiment. Și acest gap dintre așteptări și realitate, le provoacă o imensă neliniște, un sentiment de vinovăție și conștientizarea faptului ca greșesc. Cu timpul însă, toate se rezolvă.

Nemulțumirea față de sine

Îată înca o hibă a perioadei de după naștere : o nemulțumire cronică fața se sine însăși : față de fizicul său, față de modul de viață, față de timpul liber, față de capacitățile intelectuale. Multor mame li se pare că, stând cu cei mici, se tâmpesc. Le e teamă că, odată întoarse la servici, nu se vor mai descurca și că vor rămâne toată viața blocate în pamperși! Psihologii spun că astfel de stări le sunt proprii chiar și femeilor altădată sigure pe sine. Nemulțumirea față de sine degenerează deseori în conflicte cu partenerul de viață, pe care aceste femei încep să-l terorizeze cu suspiciuni , gelozii și reproșuri.

Sursa : jv.ru

Publicitate