Bombănelile Marinei Editoriale

Mamă și fiică, în rochițe înflorate

Postările Anei-Maria le observasem demult. Nu știu cum ajunseserăm noi prietene pe Facebook, dar, in general, îi remarc pe oamenii inteligenți, care comunică și altceva decât poze cu plăcinta proaspăt scoasă din cuptor sau cu sfinții la care se roagă. Din postările profesoarei de română mi-am dat seama că autoarea lor se pregătește de un eveniment important in viata ei. De o mărire de familie. Și nu, nu aștepta barza ( pe care probabil se saturase s-o mai aștepte!) ci… rezolvarea birocratica a unui act de adopție. Lucrul acesta mi-a atras atenția și ..am inceput s-o urmăresc, cu și mai mare atenție. Curând au început să apară , pe pagină, fotografii cu micuța Sofia, care devenise “a ei”. Din toate postările răzbătea atâta iubire și atâta fericire a mamei, încât aproape că mă molipsisem și eu de bucuria ei. Micuța Sofia devenise centrul universului pentru femeia ce până atunci trăise singură. Din dorința cu care simțea nevoia să ne împărtășească nouă, prietenilor săi virtuali, fiecare mică întâmplare fericită din micuța lor familie, mi-am dat seama că viața doamnei profesoare s-a dat cu totul peste cap, în cea mai fericită direcție cu putință. Că a căpătat sens și culoare.

…După ceva vreme, sfătuindu-ma cu Alina Prodan, o jurnalistă de nota 10, din  al cărei blog ne-am mai inspirat, și în alte rânduri,  în descoperirea unor cazuri de senzație pentru emisiunea noastră, Alina mi-a spus : “V-o recomand pe Ana Maria Gombos – e o tânără profesoară, femeie singură, care a înfiat recent o fetiță. Iar relația dintre ele este senzațională!”. Am tresărit. Era fix femeia de care v-am vorbit! Iar flerul Alinei Prodan este desavârșit, așa că…vorba cântecului “ dacă “gândim la fel, simțitm la fel”, înseamnă că intr-adevăr, povestea celor două – mamă și fiică – merită să fie transformata într-un subiect de emisiune! La urma urmei, astfel de exemple sunt atât de benefice : există  atât de mulți copii, care cresc anapoda, fără să fie învăluiți de dragostea maternă și, totodată  atâtea femei nefericite că barza le-a ocolit sistematic casa, lăsându-le să viseze, cu ochii-n lacrimi și nasu-n batistă, la statutul de mame. Iar pentru ca toată lumea sa fie fericită, nu trebuie decât puțin curaj si un impuls divin, pentru ca cele două categorii de mai sus să se întâlnească. Aici apare în scenă emisiunea ( și misiunea)  noastră….

    … Iată-mă pe fotoliul meu cel drag, în bătaia reflectoarelor, adresând întrebări felurite interlocutoarelor mele. Pe canapeaua poziționata la cei 1,5 metri regulamentari ( urăsc acest sezon, care începe cu astfel de distanțări  nesuferite între mine și invitații mei! ) sunt așezate două prezențe feminine, în rochițe identice. Una este Ana Maria Gombos – doamna profesoară, cealaltă – micuța Sofia, care se lipește  mereu , din ce în ce mai tare, de mama sa. La un moment dat chiar am senzația că cele doua – repet, îmbrăcate identic! – se vor contopi într-o singura entitate, îmbibată în toată dragostea Universului. 

De fapt, Universul însuși a complotat, se pare, la această poveste adevărată. Ana Maria istorisește, cu lux de amănunte, cum a dat cu ochii de Sofia, cum i s-a lipit, pe loc, de suflet, fetița fragilă, descoperită într-un centru de plasament și apoi cum a parcurs tot noianul acela de proceduri birocratice, pâna și-a văzut-o “a ei”. Sofia își urmărește cu atentie mama, retrăind probabil, in aceste momente, clipele acelea complicate, din viața ei de copilaș bătut de soartă. Apoi ne-o descrie pe mami, la rugămintea mea, nemaiștiind ce epitete să înghesuie in propozițiile simple, pentru a ne convinge că mama ei este cea mai bună din lume. 

…. C-o fi așa, c-o fi doar una din ele,  nu vom ști niciodată. Cert este că invitata noastră de astăzi – cand debutează, iată, un nou sezon “Femei de 10, Barbați de 10” la TVR – merita cu prisosința un 10 cu felicitări!  Pentru tot. Pentru curajul de a face acest gest, pentru dragostea nesfârșită pe care și-a descoperit-o în sufletul de mamă până atunci neîmplinită , pentru determinarea cu care și-a dus la bun sfârșit decizia, pentru felul exemplar în care o crește pe micuța Sofia, pentru exemplul pe care, iată, îl dă astăzi tuturor femeilor singure, care…înca mai stau pe gânduri. Chiar și pentru rochițele acestea “gemene”, din stambă  înflorată, cu care cele două au ales să se prezinte în fața voastră.

   Ne vedem la ora 15, pe TVR2. Noul sezon abia  începe!

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : BENESIO BEAUTY CELL

 

Uscatoare rufe