Bombănelile Marinei Editoriale

Cum să răscolești femeia din tine

Mărturisesc că, de când cu revista asta a mea, virtuală cum este,  de când și cu emisiunea, care le-a adaugat Femeilor de 10 și componenta ” Bărbați de 10″ , am început să mă soecializez în psihologie, stând cu nasul în cărți, dar mai ales în articole de specialitate. Nu mă refer aici la cele de modă, sănătate, nutriție sau design, pe care le tot găzduim, în paginile noastre virtuale. Ci la articolele pe teme de suflet. Ele îmbogațesc, de fapt, “zestrea” oferită mie de profesia pe care mi-am ales-o si csare mi-a “furnizat” , în decursul anilor ( pot spune, “deceniilor”) mii de personaje, de diverse categorii, dar împărțiți , până la urmă, în aceleași două, eterne : femei și bărbați.
Toate laolaltă, cele de mai sus – teoria și practica – m-au ajutat să-i cunosc mai bine și pe unii și pe alții. Să înțeleg cum se face de-i adună viața împreună, doi câte doi, cum reușește să-i țină alături și, mai ales, ce anume face ca, la un moment dat, drumurile lor să se despartă. Am învățat că nu există vină exclusivă, că lăturile nu trebuie aruncate numai în capul unuia sau al altuia și că, chiar dacă în zilele noastre funcționează stereotipuri de genul “toți bărbații sunt porci”, sau “toate femeile sunt curve”, lucrurile trebuie privite obligatoriu nuanțat. Excepții, sub forma “scroafelor” și “afemeiaților” există și colo, și colo.
Dar ceea ce este cel mai important, este concluzia la care m-au adus acele gânduri înțelepte, descoperite prin cărți , dar și trăite pe pielea mea, și care spun că,  de fapt, noi suntem singurii care alegem dacă vrem sau nu să fim fericiți. Fericirea e în mâinile noastre.
…Într-un recent material, dedicat cuplurilor, am regăsit un îndemn pe care vreau să vi-l redirecționez: nu vei fi niciodată fericită, dacă nu te vei iubi și stima, tu, pe tine însăți. Iar dacă nu o faci, nu poți avea pretenția să te iubească și să te stimeze cei din jur și în primul rând partenerul tău, fie el soț sau deocamdată doar iubit. Vei continua să trăiești sugrumată de veșnica teamă că vei rămâne singură, că cel drag te va părăsi pentru alta, sau că, pur și simplu, te va părăsi. Nu trebuie decât să încerci să fii femeie, în adevăratul sens al cuvântului, să te manifești ca atare, fără să-ti fie teamă să-ti “ceri drepturile” și încercând să-l iubești pe cel de lângă tine nu cu o dragoste maternă, ci cu una de femeie adevărată.
Vă invit așadar la o terapie, peste care am dat ceva mai demult, într-o revistă de specialitate. Psihologii respectivi recomandau două exerciții, de făcut, preferabil de ambii parteneri. Dar..știm foarte bine că bărbaților toate astea li se par a fi prostii, așa că…haideți să-i ignorăm și să “exersăm” singure!

Primul exercițiu: Incercați să scrieți, în fiecare zi, pe o foaie de hârtie: ” Mă iubesc așa cum sunt. Sunt o femeie adevărată. Iar bărbatul meu mă iubește cu adevărat.” N-o scrieți mecanic: concentrați-vă și încercați să și repetați în gând aceste lucruri. Să simțiți cum, din piept, vă învăluie tot corpul o senzație de căldură, de dragoste, de feminitate. Și veți simți cum începeți să vă iubiți, așa cum sunteți. Veți simți că vă aflati în mijlocul unui vulcan de energie și dragoste. Cuprinsă de ele, veți simți dragostea pentru propria persoană. Veți simți respect față de sine și față de toate pretențiile și dorințele pe care le aveți. Veți simți că vă iubiți și că meritați de la viață ce este mai bun. Cu ochii minții, încercați să-l vedeți lângă dvs și pe bărbatul pe care-l iubiți. Lângă el trebuie să vă imaginați extrem de feminină,liniștită și în același timp sigură pe sine.  Trebuie să vă vedeți fericită. Ochii trebuie să vă strălucească și să observați cu câtă dragoste și sensibilitate vă înconjoară partenerul dvs….Acum deschideți ochii și scrieți, din nou, de câteva ori, următoarele fraze: . Eu mă iubesc și mă accept așa cum sunt. Și merit ceea ce e mai bun.” Și din nou închideți ochii și reluați acest ritual..

Exercițiul al doilea. Autorii îl recomandă a fi făcut în fața oglinzii, într-un moment în care sunteți singure. N-ar fi rău să vă închideți  și telefonul mobil. ..Apropiați-vă de oglindă și admirați-vă timp de câteva minute. Apoi priviți-vă fix în ochi și spuneți-vă: ” Mă iubesc așa cum sunt. Sunt o femeie minunată și știu să mă comport ca o femeie adevărată”. Închideți ochii și imaginați-vă că sunteți așa cum ați dori să fiți. Imaginați-vă cu precizie cum ați dori să fie relația dvs cu omul iubit și repetați-vă,in gând, că meritați acest lucru. ..Greu de crezut că vreți să fiți la nesfârșit dădaca soțului dvs! Dar poate că vă temeți să vă comportați altfel?..Sau, pur și simplu, nu știti cum să vă purtați?..Atunci începeți prin a visa la asta. Vizualizați scenele pe care vi le doriți, iar apoi spuneți-vă în gând că meritați asta!
Psihologii susțin că , dacă vom începe să descoperim femeia din noi, viața noastră și partenerul nostru vor începe să se schimbe de la sine,apropiindu-se tot mai mult de visele voastre.

P.S. …Nu m-aș fi încumetat să vă transmit aceste ( aparent) bazaconii, dacă nu m-ar fi sunat o bună prietenă, căreia îi vorbisem, cu ceva timp în urmă, despre ele și care mi-a spus încântată: ” Marina! știi că am râs de tine, când mi-ai citit teoriile acelea, găsite de tine lrin reviste! Ei, iată că, mai în glumă , mai în serios, am urmat acei pași și vreau să-ți spun că, într-adevăr, starea mea de spirit e cu totul alta, iar relația mea cu Mihai s-a îmbunătățit incredibil! ” …

Rubrică oferita de :