DanDANA! Povestea mea

Lume multă, oameni puțini…

 

 

Se anunța o zi obișnuită, una dintr-acelea în care îți amintești că mai trebuie să cumperi te ceva și fugi la cel mai apropiat supermarket. Asta pentru că ai mâncarea pe foc și trebuie să te miști repede, să-i adaugi ce-i mai lipsește. Lume multă, cozi de parcă se apropia anul Nou și o singură casieră.  M-am învârtit pe la câteva raioane să caut ce aveam nevoie, și ce văd? O doamnă mai în vârstă care servea la mezeluri țâșnește spre ieșirea magazinului și îl cheamă și pe paznic. Căuta doi clienți care comandaseră două sandvișuri de la dânsa. Se uită împrejur, dar nimic, nici urmă de mâncătorii de sandvișuri. Ia-i de unde nu-s, parcă-i înghițise pământul.

Într-adevăr, zărisem dezinteresată un individ cu barbă și mustață împreună cu o tânăra care se plimbau agale prin magazin. Da, ei erau, după descrierea angajatei. Paznicul însa ridică din umeri. Nu știa nimic, nu văzuse nimic. Individul care comandase și-a luat partenera și a plecat, lăsând sandvișurile acolo, la raionul unde le comandase… Acum însă, cine plătește paguba? Cum cine? De obicei oalele se sparg în capul celei care a preluat comanda, cu bună credință.

Că specimenele au dat bir cu fugiții, după ce au facut comanda, e altceva. Coexistăm într-o lume cu mulți indivizi care fac ce-i taie capul, fără să gândească și fără să-i intereseze de pagubele pe care le produc în jurul lor.

Exemplul cu sandvișurile a fost unul mic. Multiplicat însă în zeci, sute, mii, poate milioane de cazuri, putem trage niște concluzii dramatice. O lume iresponsabilă și nepăsătoare, egoistă până-n pânzele albe.

Cum să te protejezi într-o astfel de societate, alcatuită din multă lume și puțini oameni? O lume în care trebuie să te uiți mai mereu peste umăr, de teama seamănului care profită de neatenția sau situația ta?

S-a auzit soneria de la casă. Coada se făcuse prea mare și cu chiu cu vai a venit bombănind o colegă de-a casierei care nu mai făcea față puhoiului de clienti care nu mai prididiseră cu cumpărăturile...

Lume multă, oameni puțini într-o lume care s-a depărtat considerabil de principii, de etică și de Dumnezeu.

 

Femei de 10 pe Facebook