Femei de 10

Felicia Filip și Cristian Mihăilescu – Albă ca Zăpada și Motanul Incălțat din armata lui Cupidon

În acele momente în care începi să te îndoiești de existența iubirii și când corăbiile sufletului tău dau de apele învolburate ale despărțirilor și deziluziilor în amor,  caută obligatoriu o fotografie a cuplului Felicia Filip – Cristian Mihăilescu: privind-o, te vei încărca din energia lor, din romantismul nesfârșitei lor povești de iubire. Și-ți vei recăpăta speranța : iubirile nu mor…

      I-am cunoscut demult de tot, de fapt, îi știu parcă dintotdeauna și resimt aceeași bucurie, de fiecare dată când ne întâlnim. Ne amuzăm, amintindu-ne de trăznăile pe care le făcea Victoraș al meu, la Costinești, pe când avea 3-4 anișori. “-Ce mai face Victoraș?” – mă întreabă Felicia și Cristian ori de câte ori ne revedem, pe la diferite evenimente. “-E student!”, spun mândră și brusc realizăm toți trei cât de repede a trecut timpul…Dar, deși anii se tot adaugă la trecutul nostru, iubirea lor pare neatinsă de trecerea acestora. Iar într-o eventuală  competitie  a celor mai mari iubiri ale Planetei, sunt sigură că locul unuia dintre cele mai frumoase cupluri românești este demult adjudecat. 

Așa că, să nu vă fie cu bănat dacă astăzi, când americanul sfânt Valentin îi mângâie cu aripa sa pe toți iubăreții mioritici, revista noastră vă propune un interviu “în doi”, cu minunații artiști și neobosiții îndrăgostiți Felicia Filip și Cristian Mihăilescu. 

Marina Almășan : – Cuplul vostru pare să nu aibă nevoie de zile speciale în care să-și aniverseze  iubirea: voi pare că vă iubiți continuu. Greșesc?

Felicia și Cristian: Și noi avem nevoie de zile speciale pentru a ne aniversa iubirea, doar că fiecare zi a vieții noastre împreună, este o zi specială. Ele alternează: o zi este Valentine’s Day, iar următoarea, Dragobetele.

Marina Almășan : – Ce drăguț! S-o ții tot așa, într-o sarbătoare! Si cam de  când durează iubirea asta, a voastră, și mai ales, cum a avut loc “îndrăgostirea”?

Felicia și Cristian: “Îndrăgostirea” durează și astăzi. Ne-am cunoscut pe scenă, cântând împreună la Opera Națională din București “Povestirile lui Hoffmann”. Atunci a mijit un interes special al unuia pentru celălalt. Ne “disputam” aplauzele în actul al doilea. Apoi, martore ne-au fost micile străzi din Brașov (nu chiar Strada Sforii!) după repetițiile cu “Bărbierul din Sevilla”, în care Felicia era interpretă, iar Cristian devenise regizor. Și vorbeam, vorbeam până la ultimul autobuz care o ducea pe Felicia acasă.

Marina Almășan : – Hai să vă “iau” și pe rând: Ce ți-a plăcut, Felicia, la Cristian? Dar pe tine, Cristian, prin ce te-a cucerit Felicia?

Felicia Filip: – De la început, mi-a plăcut inteligența lui (după părerea mea, are un IQ formidabil), cultura (eu îi spun “tonomatul meu” pentru că-i pot pune întrebări din multe domenii, iar răspunsul corect vine instantaneu), buna creștere și, nu în ultimul rând, simțul umorului.

Cristian Mihăilescu: – Mai întâi am văzut-o. Mi s-a părut cea mai frumoasă dintre frumoase. Apoi am ascultat-o, iar vocea ei m-a cucerit așa cum avea să-i cucerească pe mulți melomani de pe patru continente. Și, în fine, ceea ce mă uimește în fiecare clipă, caracterul. Am cunoscut mulți oameni de-a lungul vieții, dar n-am întâlnit o persoană atât de sinceră, de deschisă. În toți acești ani, nu am surprins-o niciodată spunând lucruri neadevărate. O vedetă fără niciun aer de vedetă! Cum să nu te îndrăgostești iremediabil?!

Marina Almășan : – Mi-ați dat amândoi niște argumente imbatabile pentru “îndrăgostirea” voastră!  Care sunt lucrurile care v-au unit, în afară de muzică?

Felicia Filip : – Avem multe gusturi comune, însușiri asemănătoare. Ne place să conversăm pe multe teme, să fim doar noi doi (atunci când obligațiile profesionale ne permit). Mama lui Cristian ne-a numit “Familia Cremwursti”. Apoi, dragostea de carte, cartea citită întorcând filă cu filă.

Cristian Mihăilescu : – Ne place același gen de persoane, care ne devin prieteni. Avem câteva emisiuni preferate la radio și la tv, printre care, desigur, “Femei de 10, bărbați de 10”. În ciuda unor păreri contrarii, avem emisiuni de cultură, e drept, nu suficiente, și, mai ales, nu întotdeauna difuzate la ore adecvate, cărora le-am devenit ascultători și telespectatori fideli. Iubim marea în orice anotimp, dar și ninsoarea, mai ales de Crăciun, sărbătoarea noastră cea mai așteptată.

Marina Almășan: – Mulțumim mult “familiei Crenwurști” pentru că ne-a inclus în preferințele lor! 😊Totuși, aș vrea să lă uresc o curiozitate pe care, sunt sigură, nu numai eu o am : dacă veți spune că, în acești… ani de când sunteți împreună, totul a fost lapte și miere între voi, n-o să vă creadă nimeni…

Cristian Mihăilescu: – Este o “amenințare” care, dragă Marina, ne-a descumpănit. Este adevărat, între noi nu este lapte și miere, ci… un fluviu de cafea și un munte de înghețată pe care Felicia o savurează timp de 12 luni pe an și care mie îmi provoacă frisoane. Mănâncă înghețată și înainte de spectacol sau recital, fie că suntem la București, Brașov, Londra sau Tenerife. De curând, la New York, a bătut chiar recordul.

Marina Almășan : – Răspunsul este o frumoasă metaforă, însă eu insist : amintiți-mi un moment de cumpană al relației. Cum l-ați depășit?

Felicia Filip: – Nu am avut momente de cumpănă ale relației. În schimb, pot spune că momentele de cumpănă inerente vieții le trecem împreună, de aceea spunem că bucuriile le dublăm (fiecare izbândă a unuia îl bucură în egală măsură și pe celălalt), iar momentele de tristețe le înjumătățim (preluând neîmplinirea celuilalt pe umerii noștri).

Marina Almășan : – ..O înțeleaptă matematică a iubirii! Vreau detalii : tu cum o îmbunezi, Cristian, pe Felicia, când e supărată? Dar tu, Felicia, cum faci să-i descrețești lui Cristian fruntea, când e încruntat?

Cristian Mihăilescu : – Cu o glumă, un gest copilăresc, nu mă las până nu o fac să zâmbească.

Felicia Filip: – Mai întâi îl las cu gândurile lui. Apoi deschid o altă discuție, pe o temă care știu că îl pasionează. Imediat se înflăcărează și uită tristețea.

Marina Almăsan : – O tactică inspirată!  Numiți-mi fiecare, câteva lucruri drăguțe, pe care le faceți pentru celălalt, ca să vă bucurați reciproc. 

Cristian Mihăilescu: – O trezesc spunându-i “bună dimineața, soarele meu!”, iar seara facem rugăciunea împreună. Îi dau telefon peste zi, când nu se așteaptă, și-i fac o declarație de dragoste. E drept că se întâmplă uneori s-o găsesc într-o ședință importantă (doar e Director general la Opera Comică pentru Copii) sau dând un interviu. Dar îmi asum riscurile.

Felicia Filip: – Inventez cine intime, cu lumânări și preparate surprinzătoare. El s-arată mereu uimit și se bucură de fiecare amănunt gastronomic și “scenografic”.

Marina Almășan : – Am spus eu ca aveți o relație de poveste! Ați călătorit foarte mult, și separat și împreună. Care a fost cea mai romantică deplasare în doi?

Felicia și Cristian: – Noi călătorim mereu în turnee, am fost în multe colțuri ale lumii împreună. Trăim mereu momente romantice, mai ales după succesul unui spectacol. Totuși, dacă ar fi să alegem, ar fi o săptămână la Barcelona. După spectacolul Feliciei cu “Rigoletto”, de pe marea scenă “Liceo” ne-am amânat întoarcerea și am stat o săptămână în atmosfera acestui oraș fabulos. Atunci am vizitat mult, ne-am plimbat, ne-am făcut de cap.

Marina Almășan : – Barcelona este și orașul meu preferat, așa că vă înțeleg perfect! Ce activități va place să faceți împreună?

Felicia și Cristian: – Bucuriile noastre sunt, mai mereu, legate de profesie. Vizionăm spectacole, ascultăm interpreți celebri în trecut și de azi. În timpul nostru liber, destul de limitat, ne întâlnim cu prieteni dragi, cu care vorbim câte în lună și în stele. Ne plac și competițiile sportive. Felicia este un arbitru foarte avizat pentru patinajul artistic și săriturile cu schiurile. Cristian urmărește cu atenție tenisul, hipismul cu săriturile peste obstacole și Steaua, pardon!, am vrut să spunem fotbalul! 

Marina Almășan : – Sunt uimită să aflu de pasiunea voastră pentru sport! Există, oare,  lucruri care unuia dintre voi îi plac, iar pe celălalt îl enervează? Cum gestionați această situație?

Cristian Mihăilescu : – Am vorbit deja despre cafea și înghețată!

Felicia Mihailescu: – Cristian se culcă noaptea foarte târziu și eu îi sting lumina. Nu pentru mine, ci pentru sănătatea lui.

Marina Almăsan : – Chiar dacă e Sf.Valentin și toti vorbesc numai despre iubire, n-aș vrea să uităm faltul că stăm de vorbă cu două valori autentice ale artei românești. Așa că v-as coborâ puțin din al nouălea cer și v-aș ruga să numiți câteva proiecte profesionale la care ați muncit, cot la cot. Care dintre ele vă este cel mai drag?

Felicia Filip: – Au fost și sunt multe. Mă gândesc la momentele de elaborare a tezelor de doctorat, când fiecare citea lucrarea celuilalt, nota observații și făcea corecturi la erorile de tastare. Dar cel mai mult am colaborat în spectacole, atât în țară, cât și în străinătate. Am amintit de “Bărbierul din Sevilla” de la Brașov, care a pecetluit, practic, iubirea noastră.

Cristian Mihăilescu : – Apoi “Elixirul dragostei” (ce titlu potrivit pentru noi doi!) din Franța, la “Grand Threatre” din Limoges.

Felicia Filip: – Dar cel mai drag rămâne “La Traviata” de la Opera Națională din București, spectacol prezentat timp de 16 stagiuni cu sala arhiplină.

Marina Almășan : –  Haideți să ne relaxăm puțin, la final de interviu : am să va rog să -l comparați fiecare dintre voi pe celălalt, cu un personaj din povești!

Cristian Mihăilescu: – Albă ca Zăpada. “Oglindă, oglinjoară”… și pentru că nu se gândește niciodată că cineva ar vrea să-i facă vreun rău.

Felicia Filip: – Motanul încălțat, inteligent și mereu învingător.

Marina Almășan : – Și încă un exercițiu de imaginație : găsiți un termen de comparație pentru iubirea voastră!

Felicia și Cristian: Simbolul yin-yang!

Marina Almăsan : – Ce frumos! Aș vrea să știu deviza în viață a fiecăruia.

Felicia Filip: – Sentimentul suprem în viață este iubirea.

Cristian Mihăilescu: – Sensul oricărei vieți este căutarea fericirii.

Marina Almășan : – Nici nu mă mai întreb cum de rezistă iubirea voastră! În final, faceți, vă rog,  o adresare către femeile de 10 care ne citesc!

Felicia Filip: – Fiți convinse, în fiecare clipă, că sunteți femei de 10. Meritați!

Cristian Minăilescu: – Nu vă pierdeți feminitatea, atuul vostru infailibil! Și dați o șansă bărbaților. Nu uitați că ei luptă să dobândească egalitatea în drepturi cu femeile!

Marina Almășan : – Vă mulțumesc mult și…happy Valentine’s Day! ❤️

Femei de 10 pe Facebook