Ca și lasagna clasică această rețetă este incredibil de delicioasă. După ce veți încerca, vă veți convinge!
Ingrediente:
4 dovlecei medii, tăiați pe lungime, în jumătăți
200 gr brânză ricotta cremoasă
1 ou
pătrunjel proaspăt mărunțit
150 gr. mozzarella tăiată în bucăți
50 gr. parmezan ras
300 gr. carne de vită ușoară sau curcan
4 linguri ulei de măsline
sare, piper, pătrunjel
150 gr suc de roșii
1 lingură busuioc mărunțit
Preparare:
Preîncălzește cuptorul. Scobește dovleceii cu o lingură. Într-un bol mixează brânza ricotta, oul și pătrunjelul. Adăugă sare și piper după gust. Amestecă cu mozzarella și parmezan.
Separat, călești carnea tocată într-o lingură de ulei bine încins, amestecând mereu, până când scade zeama lăsată de carne. Adaugi sucul de roşii şi mai căleşti puţin. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust şi adaugi pătrunjel tocat fin. Amesteci şi laşi câteva minute compoziţia să se pătrundă de arome.
Așează dovleceii într-un vas termoizolant, unge-i cu puțin ulei de măsline, apoi adaugă compoziția din brânză, iar deasupra compoziția din carne.
Acoperă vasul cu o folie și lasă-l la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade.
Scoate-l din cuptor, rade restul de mozzarella și reintrodu-l la cuptor încă 5 minute, până când începe să se topească brânza. Presară deasupra busuioc și pătrunjel proaspăt. Se servește cald.
Sursa: www.cookingclassy.com
Comentează